Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Atari hakkında ilk müjde Steam üzerinden geldi!

Atari hakkında gelen ilk müjde bir kez daha şaşırttı, Atari yakın zaman sonrasında Steam üzerinde yer alacak.

Atari hakkında ilk müjde Steam üzerinden geldi!
26 Ocak 2016 18:08

Atari hakkında gelen ilk müjde bir kez daha şaşırttı, Atari yakın zaman sonrasında Steam üzerinde yer alacak.

Atari ve Steam’i bir arada görmek isteyen atari severlere müjde verildi. 7’de 70’e herkesin severek oynadığı atari oyunları ileri Steam teknolojisi ile birleşiyor. Peki Steam nedir?

Günümüzde artık çok daha kaliteli oyunlar yapılsa da bazı oyunseverler nostajik oyunlar oynamayı seviyor. Eski zamanların oyun konsolu olan Atarilerde oynadığımız oyunlar artık Steam üzerinden satın alınarak indirilip bilgisayarlarda oynanabilecek.  Çocukluklarını 80’li yılların sonu ve 90’ların başında geçirenler için halk arasında “kara kutu” olarak da bilinen Atari oyun konsollarının yeri başkadır. O günlerin sıcaklığını ve samimiyetini eski oyunlar üzerinden yeniden yaşamak isteyenlerin işi aslında o kadar da kolay değil. Zira internet üzerinden kullanılmış ve halen çalışan bir Atari 2600 bulmak oldukça zor. Bu durumun ve oyunseverlerin nostalji taleplerinin farkında olan Atari sonunda çok daha etkili bir çözüme imza attı. Steam üzerinde yayınlanacak olan Atari Vault adlı koleksiyon, aralarında Astreoids, Centipede, Missile Command Tempest ve Warlords’un da yer aldığı 100’ün üzerinde klasik Atari oyununu kullanıcılarla buluşturuyor. Bu koleksiyon sayesinde yalnızca Atari’nin devasa eski oyun arşivi PC üzerine gelmekle kalmıyor, ayrıca bütün bu oyunlara Steam Controller, güncellenmiş bir kullanıcı arayüzü ve ilk defa yerel ve çevrimiçi çoklu oyuncu desteği de geliyor. Atari Vault’un bahar aylarında kullanılabilir hale geleceği tahmin ediliyor.

Daha uygun fiyatlar Kutulu oyunlardan daha uygun fiyatlara sahip olan dijital oyunlar, çeşitli indirimleri takip ederek, çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Örnek vermek gerekirse normalde 30 Dolar olan bir oyun, bazı kampanyalarla belli bir süreliğine 9.99 Dolar seviyesine düşebiliyor. Dijital olarak oyun satın almanın en büyük avantajları olarak bu indirimler görülüyor. Steam’in en büyük gücü çoklu platform desteği Steam, Windows platformuna ek olarak Linux ve Mac desteğine de sahip. Böylece bir oyun aldığınızda, bu oyun diğer platformları destekliyorsa, oyunu diğer bilgisayarlarda da oynayabiliyorsunuz. Aynı oyunu hem Mac hem de Windows’ta oynayın Örneğin Half Life 2’nin Mac desteği de bulunuyor. Taşınabilir bilgisayarınızda Half Life 2’yi oynayıp, aynı şekilde Windows tabanlı bilgisayarınızda da aynı oyunu kurabiliyorsunuz. Ayrıca Steam’in bulut desteği sayesinde, her oyundaki kayıtlarınız, aynı şekilde diğer bilgisayara da aktarılıyor ve oyuna kaldığınız yerde devam edebiliyorsunuz. Oyunları yedekleyin Ülkemizde malum fiber internet bile alsak, Adil Kullanım Kotası adı altında değişik bir kota sistemi uygulanıyor. Bu yüzden indirdiğiniz her oyunu, yeni bir sisteme taşırken indirmek yerine, yedekleyip aktarım yapmanızı öneriyoruz. Bu konuyla ilgili tüm bilgileri daha önce hazırladığımız buradaki rehberden öğrenebilirsniz. Steam bulut Yeni bir bilgisayar satın aldınız. Steam’i yeni bilgisayarınıza kurduğunuzda, oyunlarda kazandığınız madalyalar, ödüller, geliştirmeler aynen korunuyor. Tüm kayıt dosyalarınız buluta atılıyor ve aynı şekilde devam ediyor.

Başta bilgisayarlar olmak üzere pek çok oyun konsoluna çıkan oyunların bir kutu içerisinde medya ile satılan sürümüne ek olarak, son zamanlarda internet üzerinden dijital olarak oyunu satın alabiliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.