Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Arsa Sorununa Mutlu Son

Ayancık Meslek Yüsekokulu'nun arsa sorunu nihayet aşıldı.

Arsa Sorununa Mutlu Son
10 Temmuz 2013 16:50

Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüsekokulu'nun arsa sorununda mutlu sona ulaşıldığını söyledi.

Ergün; İlçe kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından sıkı bir şekilde takip edilen, Ayancık Meslek Yüksekokulu çevresinde bulunan yaklaşık 20 dönüm yakın kullanım alanına sahip hazine arazisinin yüksek okulun kapasitesinin arttırılması amacıyla, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Sinop Üniversitesi'ne devredilmesi konusunda Başbakanlık oluru ile teyit yazısının alındığını ve 09.07.2013 tarihi itibarı ile de arsa devir işlemleri Sinop Üniversitesine geçmiş bulunmaktadır.

Ergün açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir yüksekokula kazandırılması amacıyla büyük uğraş sarf edilen bu arsanın üzerinde gelecekte 3 bine yakın öğrencinin öğrenim görebileceği, derslikler, lojmanlar ve sosyal tesislerin de yer alabileceği Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait bu arsanın üniversiteye kazandırılması ilçe eğitim ve kültür hayatına büyük katkı sağlayacaktır. Ankara ve Sinop nezdinde arsanın kazandırılmasında  AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy'un çok büyük katkısı ve desteği bulunmaktadır. İnşallah fiziki binaların yapımında da Sayın Milletvekilimizin büyük desteği olacaktır.  Şimdiden Ayancık halkı adına kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Yakın bir gelecekte üzerinde yapılacak binaların ve dersliklerin yapım programına alınması için Sinop Üniversitesi Rektörlüğü'nün yatırıma teklif etmesi beklenen yeni Ayancık Meslek Yüksekokulu binaları için  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Orhan Aral bey ve müdür yardımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yüksekokulumuzun arsasının bu aşamaya gelmesinde defalarca Ankara nezdinde girişimlerde bulunan Sayın Kaymakamımız Suat Yıldız beye de teşekkürlerimizi  sunuyoruz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.