Dolar 32,5940
Euro 34,8484
Altın 2.496,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Apple: Sayın Amerika haklarımızı ihlal ediyorsunuz

Apple bu defa avukatları aracılığı ile sert çıktı ve haklarının ihlal edildiğini Anayasa’ya aykırı suçlar işlendiğini belirtti.

Apple: Sayın Amerika haklarımızı ihlal ediyorsunuz
27 Şubat 2016 09:14

 

Teknoloji devi Apple, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından hakkında açılan davaya savunma dilekçesi ile cevap verdi. Apple, dilekçede FBI’In iPhone şifresinin kırmak için yardım istemeSİnin ABD Anayasa’sına aykırı olduğunu söyledi. Bir Amerikan şirketinin, hükümetin emrini yerine getirmesinin daha önce ’emsali görülmemiş’ bir durum olduğunu belirtti.

Apple, FBI’ın San Bernardino’daki terör saldırısını düzenleyenlerden Syed Farook’a aitiPhone’un şifresini kırma talebini kabul etmeyince konu mahkemeye taşınmıştı.

Apple, mahkemeye verdiği dilekçesinde özellikle ABD Anasayası’nın 1. ve 5. ek maddelerini hatırlatarak “Apple’ın özgürlük ifadesi ihlal ediliyor ve hükümet tarafından keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakılıyor” dedi.

Apple dilekçede “Hiçbir federal yasa, bir savcının Apple ve diğer şirketlerin hükümetin adli tıp laboratuvarı gibi zorla çalışması talebine izin vermiyor.” ifadesine yer verdi.

Amerikan şirketi, FBI’ın Kongre ve Amerikalıların engellediği bir gücü mahkeme yoluyla elde etmeyi deneyerek insanların temel güvenlik ve gizlilik haklarını ihlal ettiği savunmasında bulundu.

Apple, FBI ve Adalet Bakanlığının avukatları 22 Mart’ta duruşmada karşı karşıya gelecek. Bu duruşmadan önce, Apple ve FBI yetkililerinin 1 Mart’ta ABD Temsilciler Meclisi’nde şifre konusunda düzenlenecek oturuma katılacakları bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.