Dolar 32,5974
Euro 34,7498
Altın 2.498,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Konferans Verdi

Anadolu Ajansının (AA) Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Malatya’da “Türkiye ve Dünyada Medya ve Algı Yönetimi” konulu konferans verdi.

Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Konferans Verdi
20 Aralık 2015 02:51

Anadolu Ajansının (AA) Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Malatya’da “Türkiye ve Dünyada Medya ve Algı Yönetimi” konulu konferans verdi. Öztürk konferans’ta Anadolu Ajansının yabancı dilde yayın yapmasının önemli olduğunu ve ülkelerin bir takım olaylarla oyalandırılmaya çalışıldığını belirtti.

Gazeteci-yazar Kemal Öztürk, Anadolu Ajansının yabancı dillerde haber yayınlamasının çok önemli bir görev olduğunu söyledi. Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezince (BİLSAM) düzenlenen “Türkiye ve Dünyada Medya ve Algı Yönetimi” konulu konferans veren Öztürk, AA’nın hayatına önemli şeyler kattığını dile getirdi.

Kurumda güzel işler yapmaya gayret ettiklerini belirten Öztürk, yabancı dilde yayın yapılmasının önemini anlattı. “AA’nın yabancı dillere çeviri yaparak yayınlaması çok önemli bir görev” değerlendirmesinde bulunan Öztürk, kurumun artık 10 dilde yayın yaptığını hatırlattı.

Ülkelerin bir takım olaylarla oyalandırılmaya çalışıldığını, diğer ülkelerin çıkarları doğrultusunda bazı çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Öztürk, şöyle dedi:

“Bir Amerikan şirketi Akdeniz açıklarında Lazkiye’nin hemen yanında Kıbrıs’ın dibinde 3 trilyon 450 milyar metreküplük bir doğalgaz buluyor. Bu doğalgazı hangi şirket çıkartacak hangi ülkeler burada pay sahibi olacak, kimler bu işte yer alması gerekir. Batı bunun kavgasını veriyor. Akıl karı değil. Avusturalya’dan askeri birlikler gelmiş İŞİD’i bombalıyor.”

Nelerin tartışılması, konuşulması gerektiğini söyleyenlerin bulunduğunu belirten Öztürk, “Burada bunu bir araçla yapıyorlar. Bir şeylerle yapıyorlar. Yani kullandığınız Twitter’dan, Facebook’tan, izlediğini televizyondan okuduğunuz gazeteden, internetten her yerden yapıyorlar bunu ve Türkçe yapıyorlar İngilizce okumanıza da gerek yok” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.