Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Algı operasyonları olacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Gördüğüm kadarıyla bundan sonra alandaki temel mücadeleleri, algı operasyonları olacaktır ” dedi.

Algı operasyonları olacak
Aslan Özdemir
2 Ağustos 2016 16:20

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde, insan hakları örgütlerinin  temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de, 15  Temmuz’da hiç hatırlanmak istenmeyen, ülkeye son derece ağır bedeller ödetmek  üzere tasarlanan darbe teşebbüsünün geride bırakıldığını ifade etti. Bu darbe teşebbüsünden Türkiye’nin kurtulmasında, halkın kararlı bir  şekilde tankların önüne çıkması, darbecilere meydanları bırakmamasının etkili  olduğunu belirten Kurtulmuş, ayrıca başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  olmak üzere, siyasetin son derece kararlı ve dik duruşu, siyasi partilerin  hepsinin darbecilerin karşısına dikilmesi, STK’ların, medyanın darbe girişimine  karşı cansiperane demokrasiyi savunmasının büyük bir badirenin az hasarla  atlatılmasına vesile olduğunu söyledi.

Hayrettin Kaya

“Bu adamlar, bu darbeyle neyi tasarladılarsa tam tersi oluyor ve tam  tersi olmaya inşallah devam edecek.” diyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:  “Bunlar, önceki bütün darbelerden farklı olarak, yönetimi  değiştireceklerdi ama bununla birlikte Türkiye’nin bir iç savaşa sürüklenmesini  sağlamak, Türkiye’nin dış işgalinin zeminini oluşturmak için hareket ettikleri  aşikar. Tabii böyle olunca siyasetin büyük bir çatışma, kutuplaşma üzerine  oturmasını planlıyorlardı. Türkiye’de toplumsal kesimlerin, sağcıların,  solcuların, Alevilerin, Sünnilerin, Türklerin, Kürtlerin büyük bir çatışma  ortamına girmesini tasarlıyorlardı. Siyasetin tam bir düşmanlık haline  dönüşmesini planlıyorlardı. Siyasetin karar alamayan, bütün alanları bu üç-beş  tane çapulcuya bırakan bir noktaya gelmesini planlıyorlardı. Çok şükür tam tersi  oluyor. Uzun zamandır aradığımız, özlem duyduğumuz siyasette nezaket ve zarafet  dilinin ortaya çıkmakta olduğunu, yapıcı bir diyalog zemininin oluşmakta olduğunu  görmekten hepimiz büyük memnuniyet duyuyoruz. Ümit ederiz ki bu ilişki devam  eder. Biz hükümet olarak, iktidar partisi olarak bu süreci bütün yapıcı ve iyi  niyetli tavrımızla sürdürmeye kararlıyız.”

BELKİ YILLAR SÜRECEK BİR MÜCADELE

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 40 yıllık bir hazırlıkla devleti ele  geçirmek ve milleti paralelize etmek üzere harekete geçen bu çetenin ve  arkasındaki güçlerin hazırlıklarının, millet tarafından püskürtüldüğünü söyledi. Bunların çok ciddi bir şekilde içeride ve dışarıda kılcal damarlara  kadar uzanan bir ağı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, “Kararlı bir şekilde, ama  insan hakları hukukun prensibinden asla vazgeçmeden, bu mücadeleyi sürdüreceğiz.  Belki yıllar sürecek bir mücadeledir. Şimdi bizim önümüzdeki süreçte yapacağımız  şey, demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla daha mükemmel bir hale getirecek bir  kararlılığı ortaya koymaktır. Ayrıca hiç kimsenin bir darbe daha yapmayı dahi  aklının ucundan geçiremeyeceği bir sistemin oluşmasıdır.” diye konuştu.

Temelinde darbe üreten ve maalesef darbenin zemini olarak da Türk  Silahlı Kuvvetlerini hazırlayan bu anlayışın bütünüyle geride kaldığını belirten  Kurtulmuş, şunları kaydetti:  “Bunun dışında çok önemli bir alanımız da Türkiye’de kamu düzeninin,  kamu yönetiminin şeffaflaştırılmasıdır. Özellikle devlet yönetiminde, kamu  kadrolarında paralel birtakım yapılanmaların bundan sonra ilanihaye önüne geçmek  için devletin bütün kadrolarının, milletin tamamına açık hale gelmesidir. Burada  da üç temel prensibimizin, ehliyet, liyakat ve millete sadakat olduğunun altını  çizmek isterim. Şu yere, bu yere, şu cemaate, bu cemaate değil millete sadakatin  esas alındığı bir yapılanmayı gerçekleştirmek inşallah mümkün olur.”

Kurtulmuş, darbeyi hazırlayanların ve gündeme getirenlerin, milletin  karşısında güçlerinin yetmediğine işaret ederek, “Ama vazgeçip, kenara çekilecek  değillerdir. Bundan sonra saldırılarını, daha örtülü bir şekilde, daha ustalıklı  bir şekilde sürdürmeye devam edecekler. Belki onun arkasından yeni bir dalga  oluşturarak tekrar bir silahlı müdahalenin zeminini nasıl hazırlayabileceklerinin  hesabını yapacaklar. Ama gördüğüm kadarıyla bundan sonra alandaki temel  mücadeleleri algı operasyonları olacaktır. Algı operasyonlarını da iki alanda  yoğunlaştıracaklar. Bunlardan bir tanesi ekonomide. Türkiye ekonomisinin kötü  gittiğini ifade eden, bunu anlatmaya çalışan bir algı operasyonu… İkinci alan  ise insan hakları ihlalleridir. Bu alanda oluşacak negatif algının önüne  geçilmesi için neler yapılması gerekir konuşmamız gereken önemli alanlardan  birisi.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.