Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Alara Kaya Kariyer Planlarını Adım Adım Uyguluyor

Alara Kaya bir yaz gün, 20 Haziran 1991’de Almanya’nın Köln şehrinde doğmuştur. Ünlü manken ve model Alara Kaya yeni projelerle birlikte kariyerine devam ediyor.

Alara Kaya Kariyer Planlarını Adım Adım Uyguluyor
2 Şubat 2022 14:31

Ünlü manken ve model Alara Kaya yeni projelerle birlikte kariyerine devam ediyor. Çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor ve gündemde yer almayı başarıyor. Bu esnada da hakkında araştırmalar yapılıp söyledikleri, kariyeri, hayatı merak ediliyor.

Alara Kaya bir yaz gün, 20 Haziran 1991’de Almanya’nın Köln şehrinde doğmuştur. Internationale Business Management RFH (Rheinische Fachhochschule Köln) Universität’da Karşılaştırmalı Edebiyat okumaktadır. 58 kg, 1.71 cm boyundaki ünlü manken küçük yaşlarından itibaren modellik yapmaya başlamış, pek çok yarışmaya katılarak ödüller almıştır. Modellik, oyunculuk, spikerlik gibi pek çok farklı alanda kariyerine devam eden Kaya, sadece Almanya’da değil, başka ülkelerde de birçok projenin aranan isimleri arasında olmaktadır.

Başarıyı Herkesin Yakalama Tarzı Farklıdır!

Alara Kaya bir taraftan çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da fırsatları kovalıyor. Başarıları ve nasıl başarılı olunacağı hakkında da görüşlerini sevenleriyle paylaşıyor. Başarının herkese uyan bir formülünün bulunmadığını ifade ediyor:

“Benim bakış açıma göre başarılı olmak için herkes için herkese uyan tek bir formül bulunmuyor. Başarıya giden yolda bana göre en temel olanı ve en temel motivasyon kaynağı zorluklar karşısında pes etmemekten geçiyor. Bir taraftan hayatın zorlukları karşısında pes edilmemeli, diğer taraftansa hayata dair olumlu bir bakış açısı sürdürülmeli. Bütün bunlar çok sayıda faktörün karışımının bir sonucudur.”

Kaya kendi kariyerinde yaşam koçunun büyük etkisi olduğundan da söz ederek yaşam koçuyla birlikte yürüttüğü çalışmalardan önemli neticeler aldığını, kendi işinin en temelde huzur gerektirdiğini şu sözlerle belirtiyor:

“Bu yüzden geçmişte yaşam koçumla birlikte yürüttüğümüz çalışma gerçekten çok değerliydi. Daha önce de belirttiğim gibi benim işimde her şeyden önce huzurlu bir hayat gerekiyor ve huzur beraberinde başarıya daha rahat odaklanmayı sağlıyor.”

Alara Kaya Kariyer Planlarını Adım Adım Uyguluyor

Ülkemizde Büyük Bir Toplumsal Eşitsizlik Var!

Alara Kaya kendi kariyerinde annesinin çok önemli bir yeri olduğuna temas ediyor. Annesinin adeta bir pusula gibi, en doğru kararları vermesinde etkili olduğunun altını kalın çizgilerle çiziyor. “Annem benim için bir tür menajer gibi hizmet görüyor. Şu an profesyonel bir menajerim olmasına rağmen bazen hala annemi aramaya devam ediyorlar. Yine de annemin hayatımdaki yeri hiç değişmemiştir. Eğer düşüncelerim bir yol ayrımında olursa annem her zaman en doğru kararı vermemde yardımcı oluyor.” diyor.

Kaya kendi hayatında maruz kaldıklarını de göz önünde bulundurarak ülkemizde kadınların büyük bir toplumsal eşitsizliğe maruz kaldıklarına dikkat çekiyor. Cinsiyet bilincinin yerine toplumsal bilinci geliştirmenin hayati önem taşıdığını şu sözlerle ifade ediyor:

“Çoğu zaman meraklı kişiliğimi ve iyimser bakış açımı koruyorum. Yeni zorluklar üstlenmekten ve yeni şeyler öğrenmekten hoşlanan biriyim. Her işte etik idealler, saygı ve özveri asla göz ardı edilmemelidir. Bana göre fırsat eşitsizliği, Türk kadınlarının karşı karşıya olduğu en acil sorundur. Bu durumun bir sonucu olarak kadınlarımız eğitimden, iş hayatından ve dolayısıyla tüm ekonomik faaliyetlerden mahrum kalmaktadır. Onu toplum pasif bir rolü kabul etmeye zorlamaktadır. Esasen, cinsiyet bilinci yerine bireysel bilinci geliştirmek gerekir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.