Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Akustik Sünger

Yankı yalıtımında kullanılan Akustik Sünger gözenekleri bulunan süngerlerdir.

Akustik Sünger
9 Aralık 2022 12:16

Akustik süngerler ses yalıtımında veya yankı yalıtımında kullanılmak üzere iki ayrı amaca hizmet veren ürünlerdir. Yankı yalıtımında kullanılan Akustik Sünger gözenekleri bulunan süngerlerdir. Ses izolasyonunda kullanılan ürünler ise üzerinde herhangi bir gözenek bulunmayan ürünlerdir. Yankı yalıtımında kullanılan ürünlere örnek verecek olursak bu grupta; akustik yumurta sünger, akustik labirent sünger, akustik piramit sünger, akustik special sünger, tekno touch sünger, düz plaka sünger, bass trap sünger gibi ürünler yer almaktadır. Bu ürünler yankı emilim değerlerine bağlı olarak kullanılan alandaki ses yoğunluğuna oranla tercih edilmektedir. Yankı ile birlikte stüdyo gibi alanlarda ses geçişlerini engellemek için kullanılan ürünlere bariyer takviye edilerek bariyerli sünger ismi verilmektedir. Bariyerli süngerler ortamdaki ses karmaşasını engeller ve aynı zamanda ses geçişlerini engellemekte katkı sunmaktadır. Ses geçişlerini engellemek amacıyla kullanılacak süngerler, bariyerler dekoratif görünümlü olmaması nedeniyle ve ortamdaki yankı problemini düşük oranda engellemesi nedeniyle alçıpan aracılığıyla gizlenmesi önerilmektedir.

Akustik Sünger

Ses yalıtımında ses geçişlerini engellemek için kullanılan ürünlerden biri olan yüksek ses emilimi sağlayan bariyerli bondex süngerlerin kullanımını sağlayarak stüdyolarda, makine kabinlerinde ve daha birçok alanda alev ilerletmez yapısı ile birlikte herhangi bir tehlike oluşturmaz ve yüksek ses emilimi sağlayacaktır. Akustik Sünger ses geçişlerin kontrol altına almak amacıyla kullanıldığında ürünün yoğunluğuna bağlı olarak ses emilimi değişiklik göstermektedir. Seslerin yüksek olduğu alanlarda yüksek yoğunluklarda, kalınlıklarda süngerlerin kullanımı sağlanarak izolasyon sağlanması gerekmektedir. Akustik Sünger aynı zamanda daha dekoratif bir ortam sağlaması adına birlikte kullanılarak üretimi sağlanan akustik kumaş kaplı panellerin içerisinde de bulunmaktadır.

Akustik Sünger

Akustik Sünger kolay bir şekilde uygulanabilmesi açısından kendinden yapışkanlı seçenekleri ile üretilebilmektedir. Kendinden yapışkanlı ürünler sayesinde uygulama ekibi tutmadan kolayca duvarlarınıza tavanlarınıza etiketleri sökerek uygulayabilirsiniz. Fakat yüksek yoğunluğa, ağırlıklara sahip olan bondex süngerler gibi Akustik Sünger modelleri kontak sünger yapıştırıcı kullanımı sağlanarak uygulanması önerilmektedir. Ağır yapıya sahip olan süngerler kendinden yapışkanlı modelleri ile uygulandığında zamanla sarkmalar oluşabilmektedir. Etkili ses izolasyonu için tercih ettiğiniz ürünlerin doğru yoğunlukta olduğunda emin olmanız gerekmektedir. Akustik sünger dekoratif görünüme sahip olması nedeniyle yoğunluk değerleri belirtilmeyen herhangi bir ses yalıtımı sağlamayan muadil olarak bulabileceğiniz süngerler satılmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek adına ürünlerin yoğunluk değerlerine bağlı olarak karşılaştırma yapmanız gerekmektedir. Ses emilim değerlereri yüksek olan bariyerli bondex süngerler profesyonel şekilde çalışma yapıldığında ses geçirme olasılığı en aza inmektedir. Bu nedenle sünger uygulamasının başarılı şekilde yapıldığından emin olunması gerekir. Birçok okul, ev, ofis, müzik stüdyosu, düğün salonu gibi kapalı yerler için ses yalıtımı büyük önem taşır. Etkili ve sorunsuz şekilde yapılacak olan sünger uygulaması için alanında uzman ve deneyimli olan ekibe başvurmalısınız. Alanınıza en uygun akustik süngerler için Turkish Acoustic ile iletişime geçebilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.