Dolar 32,5442
Euro 35,0007
Altın 2.435,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Akrilik Boya Fırçası

Genel olarak sert kıllardan oluşan fırçalar akrilik boya fırçası olarak kullanılmaktadır. Akrilik boya yağlı boya kıvamında su bazlı bir boya çeşididir.

Akrilik Boya Fırçası
12 Ekim 2021 21:13

Akrilik Boya Fırçası

Genel olarak sert kıllardan oluşan fırçalar akrilik boya fırçası olarak kullanılmaktadır. Akrilik boya yağlı boya kıvamında su bazlı bir boya çeşididir. Ancak içerisinde esnek pigmentler olduğundan yağlı boyadan daha dayanıklı bir boya türüdür. Kokusuz ve çabuk kuruyan bir boya türü olduğundan tuval üzerinde ressamlarca oldukça çok tercih edilir. Akrilik boya için akrilik boya fırçası gerekmektedir. Boya fırçalarına ilgili linkten erişim sağlayabilirsiniz.

Akrilik Boya Fırçası Özellikleri

Yağlı boya fırçaları ile ortak kullanılan sert kıllı fırçalar akrilik boya fırçası olmaktadır. Boyaya göre fırça kullanmak bir zorunluluk değildir ancak kolaylıktır. Ayni zamanda ise ortaya çıkan olan ürünün daha güzel olmasına katkı sağlayacak bir konudur. Akrilik boya fırçası genel olarak yedi çeşittir. Bu çeşitleri su şekilde sıralamamız mümkündür. İlk olarak yıkama fırçası, bu fırça ile geniş yüzeyler boyanabilir. İkinci olarak kestirme fırçası olur bununla da açılı ve eğimli yerlerde kullanılır.

Sonra da üçüncü sıraya düz fırça gelir. Bu fırça ise geniş konturlar geçme de kullanılır. Dördüncü olarak yelpaze fırça gelir. Yelpaze fırça arka plan ve doğa boyamalarında çok iş görür. Yuvarlak uçlu fırça ise en ince detaylarda kullanılır. Siz de https://www.guvensanat.com/akrilik-fircasi sitesini inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.