Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

AKLİMAN’DAN ERFELEK’E; KARASU DERESİ İSLAH ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Karasu Deresindeki ıslah çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Yapılacak olan ıslah çalışması ile Havalimanı başta olmak üzere; Sinop Üniversitesi Kampüsü, cezaevi, öğrenci yurtları, 25 ev ve 650 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacak.

AKLİMAN’DAN ERFELEK’E; KARASU DERESİ İSLAH ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
26 Ocak 2024 12:36

Islah çalışmalarına ilişkin açıklama yapan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Sinop’un önemli bir sorununa da neşter vurulduğunu ifade etti.

Birçok Kamu Kurumu, Konut ve Tarım Arazisi Taşkınlardan Korunacak

Maviş, 465 Milyon 465 Bin TL ihale bedeliyle sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapılan projeyle, bölgedeki birçok kamu kurumu, konut ve tarım arazisi için taşkının sona ereceğini söyledi. Sinop’ta meydana gelen şiddetli yağışların, özellikle Sinop Havalimanı ve Üniversite Kampüsünün yer aldığı Akliman Mevkiinde su baskınlarına neden olduğunu kaydeden Maviş, “Bu baskınlardan Havalimanımız başta olmak üzere üniversite kampüsümüz, cezaevimiz ve bölgedeki konutlarımız da olumsuz etkileniyordu. Bu gerekçeyle DSİ tarafından Erfelek ilçesine kadar uzanan Karasu Deresindeki ıslah çalışmalarının ilk etabını Havalimanı ve Üniversitemizin de içinde bulunduğu Akliman Mevkiinden başlatıyoruz” dedi.

Projenin ihale sürecinin tamamlanarak sözleşmesinin imzalandığını ve yer tesliminin yapıldığını duyuran Maviş, “Bu gerçekten Sinopumuz için çok önemli bir çalışma. Başta Havalimanı olmak üzere; Sinop Üniversitesi Kampüsü, cezaevi, öğrenci yurtları, 25 ev ve 650 dekar tarım arazisini taşkınlardan koruyacağız, su baskınlarını tamamen ortadan kaldıracağız. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.