Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Aidiyet Duygusu Yüksek İşadamı Tuncay Yurbaş

26 Temmuz 2018 15:50

Ayancık tarihi boyunca çok önemli işadamları yetiştirmiştir.

Ayancık tarihi boyunca çok önemli işadamları yetiştirmiştir. Sosyal kültürün yansıması olarak bulunduğu yerden beslenen, bulunduğu yere hayat veren, ekonomi olarak katma değer kazandırmış çok İş Adamını sayabiliriz.

Memleketinden gurbete çıkmış, ekonomi olarak güçlenmiş, sosyal yaşamın içerisinde yer almış insanlarımız oldukça fazladır.

Gurbette olmanın özlemi ile doğdukları yere de hizmetleri olmuştur, kuşkusuz.

Yine Kasabaları için ellerinden ne geliyor ise hiç çekinmeden yapmışlardır.

Şüphesiz taşın altına ellerini koyduklarını görebiliyoruz.

Sermayesi ise özün özü olması, kendi kasabasından kazandığı parayı yine kendi İlçesine aktarmak, hem istihdama destek, hem de yaşadığı ilçesine katma değer kazandırmak oldukça gurur verici olsa gerek.

Bunun için, Aidiyet duygusu yüksek olması gerekir. Bu neden ile; Literatürde çoğunlukla, kimlik inşasında önemli bir yol gösteren aidiyet duygusuna ilişkin psikolojik çözümlemelerde bulunulmasına karşın, bireyin tek başına yaşadığı bir tecrübe değildir ve sosyolojik olarak da araştırılması gereken bir konudur. Bu durumda ait olmak kaynağını, grupsal ilişkilerde ve toplumun üyelerine sağladığı ortaklık ilişkileri de bulmak mümkündür.

Bunun ile birlikte kişiliği durumlar içine konumlandıran kimlikler, toplumsallaşma sürecinin bir ürünüdür ve bu sürecin önemli bir evresinde olan gençlerin topluma aidiyetlerinin yüksek olması ise, toplumsal gelişme için önemli kıstaslardan birisidir.

Bu kıstasları harekete geçirmekte Memleket sevdasında gizlidir.

Ailesi uzun yıllar Ticaret ile uğraşmış, saygın bir kişilik olan değerli büyüğüm Özdemir Yurbaş’ın yakışıklı Oğlu, Tuncay Yurbaş’tan bahsediyorum.

İlk ve Ortaöğrenimini Ayancık’ta tamamlamış, yüksek tahsilini Bursa’da Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesinde okumuş. İstese Büyükşehirlerde hayatını devam ettirebilme şansı varken, o Baba ocağına dönmüş, Babasının işinin başına geçmiş, yıllar yılları kovaladıkça işleri büyütmüş, Madencilik sektörü, bayilikler alarak ufacık dükkandan beş katlı  “Yurbaş Ticaret” i gerçekleştirmiş, vizyon sahibi ve ekonomi bilgisi ile Borsada önemli danışılan kişilerin arasına girmiş bir şahsiyetten bahsediyorum.

Ayancık için kazanım olduğunu düşündüğüm ve aynı zaman da hayvan severliği ile de rol modeli olmuş, Sosyal Medya’da yaptığı cesur yorumlar ile de gündemi belirleyen kendi değimi ile ‘’Deli Fişek’’ bir Karakterdir.

Turizm kenti olmaktan bahsettiğimiz ilçemize konaklanması için de ‘’YURBAŞ OTEL’’e yaptığı yatırımı alkışlıyorum.

Yaptıkları ortada. Mutlaka Vizyonunu Otele yansıtmıştır. Bundan hiçbir şüphem yok.

“Doğduğumuz büyüdüğümüz İlçemize çok şey borçluyuz “ söylemi şimdi daha anlamlı daha gerçekçi geliyor. Söylem başka eylem başka olgusundan yola çıkarsak icraat yapmak daha da makbul ve kıymetlidir şüphesiz. Taşın altına elini değil adeta gövdesini koymuş.

Dostum seni, Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bol kazançlar diliyorum.

Ayancık’ımıza hayırlı olsun. Allah utandırmasın.

26.07.2018

ADİL YILDIZ

İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.