Dolar 32,3813
Euro 34,5940
Altın 2.389,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

THY Uçaklarına Sinop İsmi Verilecek

THY Uçaklarına İsim Teklifi

THY Uçaklarına Sinop İsmi Verilecek
12 Nisan 2013 21:19

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Adayı Rasim Cihan Oğuz, filosuna kattığı yeni uçaklara isim arayan Türk Hava Yolları'nın (THY) en az bir uçağına Sinop'un ilçelerinden birinin ismini vermesini istedi.

Türk Hava Yolları, uçaklara isim olarak verilen şehir isimlerinin bitmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişime geçerek uçaklara isim verilmesi konusunda bir çalışma yapmıştı. Şehir isimlerinin bitmesi üzerine filoya yeni katılan 39 uçağa tarihi ve turistik yer isimleri veren THY, 25 yeni uçağın filoya katılmasıyla yeni isim arayışlarına gitti. Filoya katılan yeni uçakların bir tanesine Sinop'un en az bir ilçesinin ismini verilmesini arzu ettiklerini belirten Sinop TSO Adayı Rasim Cihan Oğuz, bu konuda yapılacak girişimlerin arkasında olduklarını söyledi. Oğuz, "Türk Hava Yolları'nın filosunda yıllardır Sinop'un ismini taşıyan bir uçak var. Filoya yeni katılan uçaklara Kültür ve Turizm Bakanlığı turistik bazı ilçelerimizin isimlerini önerdi. Sinop'un bölgesinde turizm noktasında önemli çalışmaları olduğunu herkes biliyor. Geleceğimizi konuşurken, turizmle iç içe ele alıyoruz. Bu yönüyle de en azından bir ilçemizin ismi bu uçaklardan bir tanesine verilebilir. Bu noktada bir kampanya başlatıyor ve yapılacak her türlü girişimin arkasında olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.