Safi Arpaguş Kimdir?
Safi Arpaguş kimdir? Hayatı, kariyeri ve başarıları hakkında detaylı bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz.
Prof. Dr. Safi Arpaguş, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Arpaguş, Ali Erbaş’ın yerine kurumun yeni başkanı oldu.
1967 yılında Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde doğan Arpaguş, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra 1985 yılında Gümüşhacıköy İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 1990 yılında bitiren Arpaguş, 1994’te yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmasında Mevlana Celaleddin Rumi üzerine yoğunlaştı.
Akademik kariyerine 1992’de Marmara Üniversitesi’nde tasavvuf dalında araştırma görevlisi olarak başlayan Arpaguş, 2005 yılında doçent, 2011’de profesör oldu. Öğretim üyeliğinin yanı sıra, ilahiyat fakültesinde uzun süre dekan yardımcılığı görevini üstlendi. Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanlığı da yapan Arpaguş, Mevlana ve Mevlevilik üzerine çeşitli kitaplara imza attı.
Evli ve dört çocuk babası olan Safi Arpaguş’un eşi Prof. Dr. Hatice Kelpetin Arpaguş, ilahiyat alanında öğretim üyeliği yapmaktadır.
Bilimsel yayınları arasında “Mevlâna ve İslâm”, “Mevlevilik’te Manevi Eğitim”, “Aziz Mahmud Hüdayi, Sohbetler” ve “İslam Tasavvuf Tarihi” gibi eserler yer almaktadır.
EĞER NERÇEKDEN ALLAHDAN KORKUSU VARSA İNAÇLİ İNSANSA HAK YOLUNDAYSA HAK RAZI OLUR KULDA. MEMMUN OLURU YOKSA ALİ ERBAŞ GİB DOYUMSUZ GÖZTERİŞ BERAKLIYISA HAKDA RAZI OLMAZ KULDA RAZI OLMAZ