Dolar 40,2572
Euro 46,7319
Altın 4.303,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 29°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
29°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 29°C
Cts 28°C

Sinop’ta Düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ Paneli Büyük İlgi Gördü

Sinop’ta gerçekleşen ‘Zaferin Adı Türkiye’ paneli, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Etkinliğin detayları ve öne çıkan anlar burada.

Sinop’ta Düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ Paneli Büyük İlgi Gördü
15 Temmuz 2025 14:04

Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Etkinliğe Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Program, Öğr. Gör. Enes Zengin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve üniversite personeli Hamit Çoban’ın “Ben Şehid Olanım” adlı şiirini okumasıyla başladı. Açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, 15 Temmuz’un milletin bağımsızlığına ve birliğine sahip çıkma iradesini vurguladı. Vali Mustafa Özarslan ise şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andı; katılımcılara ve panelistlere teşekkür etti.

Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Özgür Sarı üstlenirken, Prof. Dr. Serkan Yazıcı Tanzimat Fermanı üzerinden demokrasi ve Cumhuriyet kavramlarını değerlendirdi. Doç. Dr. Hasan Barlak Jön Türk İhtilali’ni anlattı. Öğr. Gör. Bora İyiat ise terörizm, güvenlik ve istihbarat çerçevesinde 15 Temmuz darbe girişimini ele alarak FETÖ’nün devlet içindeki yapılanması ve darbe sürecine ilişkin bilgi verdi.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.