23 Temmuz 2026, 21:56:06
Dolar 47,2338
Euro 53,8538
Altın 6.149,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 26°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 26°C
Cts 22°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Mudanya’da Parklar Yenileniyor

Mudanya’da Parklar Yenileniyor
23 Temmuz 2026 20:29

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki parkları mahallelerin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenliyor.

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki parkları mahallelerin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenliyor. Bazı parklarda çocuk oyun alanları yenilenirken, bazıları spor, dinlenme ve sosyalleşme odaklı yeni yaşam alanlarına dönüştürülüyor.
Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki parkları kullanım yoğunluğu, fiziki durumu ve mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda ele alıyor. Bazı parklarda çocuk oyun alanları yenileniyor, bazı parkların spor, dinlenme ve sosyalleşme alanlarına dönüştürülmesi planlanıyor.
Bu kapsamda Kumyaka Mahallesi Parkı’nda çocuk oyun gruplarının yenilenmesi tamamlandı. Halitpaşa Mahallesi’ndeki 19 Mayıs Gençlik Parkı ise tüm çocukların eşit koşullarda yararlanabileceği Engelsiz Park olarak yeniden düzenleniyor.
Toplam 3 bin 855 metrekare kullanım alanına sahip Masal Park da spor odaklı yeni bir yaşam alanına dönüştürülüyor. Proje kapsamında mevcut tenis sahası korunarak yenilenirken, zemin boyamaları yapılacak ve alana 4 adet pickleball sahası kazandırılacak. Parkta ayrıca masa tenisi alanları, akıl oyunu masaları, spor duvarı, kademeli oturma birimleri ve bin 397 metrekarelik yeşil alan yer alacak.
Parkların kullanım alışkanlıkları ve mahallelerin beklentileri doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında Güzelyalı Şehit Feyyaz İlhan Parkı, Örümcek Adam Parkı ve Uzay Parkı’nın da oyun gruplarının kaldırılarak dinlenme, sosyalleşme ve yeşil alan kullanımını öne çıkaran yeni bir anlayışla düzenlenmesi planlanıyor. Bu parklardaki uygulamalar kısa süre içinde başlayacak.
“EŞİT BİR MUDANYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Yakın zamanda açılan Kaykay Parkı ve Çocuk Dostu Sokak projelerinin ardından ortak yaşam alanları ile çocuk oyun alanlarını artırmaya ve yenilemeye devam ettiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, şunları söyledi:
“Çocuklarımızın özgürce oynayabildiği, ailelerimizin güvenle vakit geçirebildiği kamusal alanlar oluşturmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ancak her parkın ihtiyacı aynı değil. Bu nedenle her mahallede aynı uygulamayı yapmıyoruz. Erişilebilir, kapsayıcı ve güvenli kamusal alanları Mudanya’nın tüm mahallelerinde yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.