Çankaya’da Bekar Anneler İçin Dayanışma Buluşması
Çankaya’da bekar anneler için dayanışma toplantısı: güç birliği ve destekle yürekten bir aradayız.
Çankaya Belediyesi, Bekar Anneler Derneği tarafından düzenlenen Ankara Çemberi Dayanışma Toplantısı’na ev sahipliği yaparak, bekar annelerin emeklerini görünür kılmayı ve dayanışma bağlarının güçlendirilmesini amaçlayan bir organizasyona imza attı.
Dayanışma Buluşmasının Amacı ve İçeriği
Bekar Anneler Derneği tarafından Anneler Günü vesilesiyle planlanan bu özel program, toplumda genellikle fark edilmeyen bekar annelerin yaşadığı zorlukları görünür hale getirmek ve aralarında sağlam bir dayanışma ağı oluşturmak üzere gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesi’nin 100. Yıl Çankaya Evi’nde düzenlenen etkinlikte, katılımcılar bir araya gelerek destek ve paylaşım ortamı oluşturdu.
Ankara Çemberi ve Dayanışma Ağı Geliştirme Hedefi
Dernek Başkanı Serap Yelkenci, faaliyetlerine üç yıldır devam ettiklerini ve Ankara’da yürüttükleri çalışmalar kapsamında ilk toplantılarını Çankaya’da gerçekleştirdiklerini belirtti. Resmi verilere göre Ankara’da 180 bini aşkın tek kişilik hane bulunduğunu ifade eden Yelkenci, bu bağlamda Ankara Çemberi’nin, özellikle Çankaya’da yaşayan bekar anneler arasında dayanışmayı artırmayı hedeflediğini dile getirdi. Toplantıda, aynı bölgede bulunan bekar annelerin birbirlerini tanıması ve kalıcı destek mekanizmaları oluşturulması üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Kaynak: BYZHA