Başkan Altay, “Genç Seyyah” Projesi Kapsamında İstanbul Gezisine Katılan Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Başkan Altay, “Genç Seyyah” projesiyle İstanbul gezisine katılan öğrencilerle buluştu, deneyimlerini paylaştı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, “Genç Seyyah” projesi kapsamında 11. sınıf öğrencilerini yüksek hızlı trenle günübirlik İstanbul turuna götürmeye devam ediyor. Proje, gençlerin bağımsız seyahat deneyimi yaşamalarını ve ülkenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görmelerini amaçlamaktadır.
Projeye Genel Bakış ve Uygulama
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugüne kadar yaklaşık 125 bin öğrencinin programa dahil olduğunu ve bu yıl için hedefin 25 bin 900 öğrenciyi İstanbul’a getirmek olduğunu belirtti. Öğrenciler sabah erken saatlerde Konya Hızlı Tren Garı’ndan hareket ederek, İstanbul’da çeşitli tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ediyor. Gezi kapsamında Çamlıca Camii, Boğaz’da tekne turu, Ayasofya-ı Kebir Cami ve Sultanahmet Meydanı gibi önemli noktalar yer alıyor. Akşam saatlerinde öğrenciler tekrar hızlı trenle Konya’ya dönüyor.
Öğrencilerin Deneyimleri ve Projektin Önemi
Başkan Altay, gençlerin seyahat ederek yeni deneyimler kazanmalarının önemine vurgu yaptı ve destek veren kişilere teşekkürlerini iletti. Katılan öğrenciler ise programın kendileri için benzersiz bir deneyim olduğunu ve tarihi mekanları ziyaret etmenin heyecan verici olduğunu ifade etti. Proje kapsamında ayrıca yolculuk esnasında düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin seyahat sürecini keyifli ve eğitici hale getirilmesi sağlanıyor.
Kaynak: BYZHA