29 Nisan 2026, 13:26:41
Dolar 45,0697
Euro 52,9176
Altın 6.640,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 14°C
Az Bulutlu
Sinop
14°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 12°C
Cts 12°C

Konak’ta Balkan ve Rumeli Dernekleri Birlik ve Dayanışma İçin Buluştu

Konak’ta Balkan ve Rumeli dernekleri birlik ve dayanışma ruhuyla bir araya gelerek ortak hedefler için güçlerini birleştirdi.

Konak’ta Balkan ve Rumeli Dernekleri Birlik ve Dayanışma İçin Buluştu
29 Nisan 2026 11:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Rumeli, Balkan ve Ada Türkleri Dernekleri arasında dayanışmayı güçlendirmek amacıyla İzmir’in Konak ilçesinde bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil’in katılımıyla düzenlenen buluşmaya, çok sayıda partili ve dernek temsilcisi katılım gösterdi.

Toplantıda Birlik Mesajları Vurgulandı

Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile ilçe başkanları ve diğer parti yöneticileri hazır bulundu. Dernek temsilcileri ve muhtarların da katıldığı buluşmada, birlik ve dayanışma temaları ön plana çıktı.

Tamaylıgil konuşmasında, CHP’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün izini sürdüklerini belirterek, partinin Balkan ve Makedonya kökenli genel başkanına değindi. Göçmen kökenli vatandaşların Türkiye’nin kurucu unsurları olduğuna dikkat çekti ve partinin geleceğine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun çalışmalarını takdir etti.

Beklentiler Paylaşıldı, Gelecek İçin İş Birliği Öne Çıktı

İzmir Milletvekili Deniz Yücel ise Balkan ve Rumeli kökenli vatandaşların Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığının önemini vurguladı. İl Başkanı Çağatay Güç, derneklerin beklentilerinin dinlendiği buluşmaların devam ettiğini, İzmir’de CHP olarak geniş bir aile olduklarını ifade etti. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, mübadele süreci sonrası Balkan kökenli vatandaşların taşıdığı değerlerin yerel yönetim perspektifiyle yaşatılmasının hedeflendiğini aktardı.

Konak İlçe Başkanı Serkan Kalmaz da Balkan coğrafyasının zengin kültürel yapısına dikkati çekerek, bu birlikteliğin devam edeceğini belirtti. Toplantı, katılımcıların öneri ve taleplerini dile getirmesinin ardından hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.