Çeşme’de Otizm Farkındalık Yürüyüşü Etkinliği Düzenleniyor
Çeşme’de düzenlenen Otizm Farkındalık Yürüyüşü ile toplumsal duyarlılık artırılıyor. Katılın, farkındalığı birlikte güçlendirelim.
Çeşme Belediyesi, otizm farkındalığını geliştirmek amacıyla 9 Nisan 2026 tarihinde Ildır’da düzenlenecek “Otizm Farkındalık Yürüyüşü” etkinliği ile toplumsal duyarlılığı artırmayı hedeflemektedir.
Yürüyüşün Amacı ve Programı
Toplumda otizme karşı anlayış ve kabulün güçlenmesini sağlamak için planlanan etkinlik, farklılıkların değerli olduğu bilinci ile gerçekleştirilecektir. Mavi kıyafetlerle yürüyüşe katılacak vatandaşlar, saat 10.00’da Ildır’da başlayacak yürüyüşte bir araya gelecektir. Katılımcılar için Çeşme Belediyesi önünden saat 09.30’da servis imkânı sağlanacaktır.
Yetkili Açıklamaları
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, otizmli bireylerin toplumun her alanında eşit haklara sahip olması için farkındalık faaliyetlerinin önemine vurgu yapmıştır. Başkan Denizli, sevgi ve anlayışın ön planda tutulduğu bu tür etkinliklerin kapsayıcı bir toplum inşasında değerli olduğunu belirterek, tüm Çeşmelileri yürüyüşe katılmaya davet etmiştir. Etkinlik, Çeşme Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilmektedir.
Kaynak: BYZHA