Ayvalık’ta Köy Enstitüleri Günleri 6. Kez Toplumu Aydınlatacak
Ayvalık’ta Köy Enstitüleri Günleri 6. kez düzenleniyor, toplumu aydınlatan etkinliklerle tarih ve eğitim buluşuyor.
Fakir Baykurt’un anısına ithaf edilen 6. Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri, 11-12 Nisan tarihlerinde Ayvalık’ta gerçekleştirilecek. Türkiye’nin önemli toplumcu gerçekçi yazarlarından ve eğitimcilerinden olan Baykurt’un adıyla düzenlenen bu etkinlik, kültür ve eğitim alanındaki önemli buluşmalardan biri olarak öne çıkıyor.
Etkinlik Programı ve Katılımcılar
Atölye Kültür Sanat tarafından organize edilen ve Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı etkinlikte, Köy Enstitüleri deneyimi ekseninde eğitim, bilim, kültür ve sanat konuları ele alınacak. 2021 yılında başlayan ve beş yıldır süreklilik gösteren organizasyon, bu yıl altıncı kez sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve akademisyenleri bir araya getirecek.
11 Nisan’da Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek açılışta, yönetmen Ezel Akay, yazar Barış İnce ile Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in katılımıyla bir söyleşi düzenlenecek. Aynı gün Nejat Uygur Sahnesi’nde tiyatro oyunu “Yan Rol” sahnelenecek. Program, 12 Nisan’da Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde “Kitabın Rüyası” belgesel gösterimi ve ardından gerçekleştirilecek panelle devam edecek. Panelde yazarlar Latife Tekin, Aslı Atasoy ve gazeteci-yazar Kadri Gürsel yer alacak.
Köy Enstitüleri Mirasının Güncel Önemi
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Köy Enstitüleri’nin günümüzde de taşıdığı önemine vurgu yaparak, mirasın farklı yönlerinin tartışılmasının anlamlı olduğunu belirtti. Ergin, etkinliğin her yıl kuruluş yıldönümünde değerli konukları kentte ağırlamanın memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, Ayvalık’ın kültür şehir kimliğini geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.
Kaynak: BYZHA