2 Nisan 2026, 18:53:57
Dolar 44,4874
Euro 51,6669
Altın 6.685,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 13°C
Az Bulutlu
Sinop
13°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 14°C
Cts 14°C

KTO Karatay Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde PDR Zirvesi Başladı

KTO Karatay Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen PDR Zirvesi başladı, alanında uzman konuşmacılarla dolu dolu bir etkinlik gerçekleşiyor.

KTO Karatay Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde PDR Zirvesi Başladı
2 Nisan 2026 16:20

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Rehberlik ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin ev sahipliğinde rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlara yönelik PDR Zirvesi programı gerçekleştirilmeye başlandı.

Program Açılışı ve Katılımcılar

PDR Zirvesi, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Selçuklu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Celalettin Angın, çeşitli akademisyenler ile rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanların katılımıyla başladı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı ve ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Kurumların Eğitimde İş Birliği ve Zirvenin İçeriği

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç konuşmasında, Konya’daki öğrencilerin eğitimine destek sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Üniversitenin kalite odaklı çalışmalarına vurgu yapan Ortaç, kurumun Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk akreditasyonlarını alan üniversiteler arasında yer aldığını ve ulusal ve uluslararası sıralamalarda üst sıralarda konumlandığını ifade etti. Eğitimde niteliğin artırılmasının öncelikleri olduğunu dile getirdi.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise, PDR Zirvesinin iki gün boyunca birçok oturumda rehber öğretmenlerin ve psikolojik danışmanların bilgi ve becerilerini geliştirecek önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Öğretmenlerin öğrencilerin hayatlarında kalıcı izler bırakan kişiler olduğuna dikkati çeken Sağdıç, rehber öğretmenlerin okul yönetimi, öğretmen ve veli arasında önemli bir bağ kurarak öğrencilere destek sağladığını belirtti.

Zirve kapsamında, akademisyenler tarafından verilen eğitimlerde sınav kaygısı, dijital çağda psikolojik danışmanlık, drama yoluyla çocuk tanıma ve kişisel verilerin korunması gibi başlıklar ele alınacak.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.