Manisa’da Spor Tutkunlarının Büyük Buluşması
Manisa’da spor tutkunları bir araya geliyor! Heyecan dolu etkinlikler ve unutulmaz anlar için bizimle buluşun.
Manisa’da doğa ve spor severlere yönelik organize edilen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Spil Dağı Kamp Etkinliği, 18-19 Nisan 2026 tarihlerinde katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, deneyimli dağcı ve kaya tırmanışçısı Zorbey Aktuyun ile motosiklet ileri sürüş eğitmeni Orkun Olgar da yer alacak.
Etkinliğe Katılım ve Program Detayları
Bu organizasyona katılmak isteyen sporcular, başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabilecekler. Kamp alanı olarak Spil Dağı Milli Parkı seçilirken, lisanslı sporcular için üç farklı parkur sunulacak: 7 kilometrelik At Alanı-Geyik Pınarı-Spil Dağı Zirve (kolay), 12 kilometrelik At Alanı-Çırpıcıdede Dağı (orta) ve 15 kilometrelik At Alanı-Ayvacık-Paşa İni-Karadal-Zirve (zor). Ayrıca, Kanyoning Türkiye Derneği işbirliğiyle kanyon geçişi seçeneği de sunulacak. Program dahilinde Sarıkayalar tırmanış etkinliği de gerçekleştirilecek.
Organizasyon ve Destek Hizmetleri
Sporcular kendi kamp donanımlarını (çadır, uyku tulumu, mat vb.) temin ederek etkinliğe katılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden etkinlikle ilgili güncellemeler ve duyurular paylaşılacak. Etkinliğin ilk günü, katılımcıların ulaşımı ve kamp kurulumu ile başlayacak, ardından çeşitli aktiviteler ve canlı müzik yer alacak. 18 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Manisa Otogarı’ndan etkinlik alanına ücretsiz servis hizmeti sağlanacak.
İkinci gün ise erken saatlerde planlanan zirve yürüyüşü ve tırmanış parkuru ile program sona erecek. Yetkililer, etkinliğin hem spor kültürünü yaygınlaştırmayı hem de Manisa’nın doğal güzelliklerini ön plana çıkarmayı amaçladığını belirtti ve tüm katılımcılara güvenli, keyifli bir deneyim diledi.
Kaynak: BYZHA