31 Mart 2026, 16:03:35
Dolar 44,4802
Euro 51,0173
Altın 6.501,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 13°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
13°C
Hafif Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 14°C
Cts 14°C

Fırtınanın Vurduğu Mezarlıklara Acil Müdahale Çalışmaları

Fırtınanın vurduğu mezarlıklarda acil müdahale çalışmaları başladı, zararlar hızla gideriliyor ve mezarlıklar eski haline getiriliyor.

Fırtınanın Vurduğu Mezarlıklara Acil Müdahale Çalışmaları
31 Mart 2026 13:44

İzmir genelinde etkili olan yoğun yağışlar ve fırtına nedeniyle bazı mezarlıklarda meydana gelen hasar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hızlı ve etkili şekilde onarılmaktadır. Devrilen ağaçların temizlenmesi ve zarar gören mezarların tamiri çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir.

Mezarlıklarda Hasar Tespiti ve Onarım Çalışmaları

Yaşanan olumsuz hava koşullarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri, ihbarlar doğrultusunda derhal müdahale ederek devrilen ağaçların kesimi ve kaldırılması işlemlerini tamamladı. Zarar gören mezarlarda ise kurumun imkânlarıyla tadilatlar yapılmaya başlandı. Onarım sürecinde, bazı mezarlıklarda çalışmalara destek sağlamak amacıyla Mermerciler Esnaf Odası ile işbirliği gerçekleştirildi.

Ağaç Kesimi ve Yetkilendirme Prosedürleri

Ekiplerin saha çalışmaları sonucunda, Kınık Arpaseki, Aşağı Narlıdere, Menemen Seyrek, Yeni Gaziemir, Buca Kaynaklar, Buca Gökdere ve Kemalpaşa Cennetbahçesi mezarlıklarında toplam 12 mezarın onarımı tamamlandı. Fırtınadan en çok etkilenen mezarlıkların arasında Selçuk, Doğançay ve Dikili ön plana çıktı ve toplamda 63 mezarda hasar tespit edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yalnızca risk taşıyan ve kurumuş ağaçların kesildiğini belirtirken, ağaç kesimi işlemlerinin ilgili kurumlar ile koordineli ve yasal izin süreçleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade etti. Sağlıklı ve canlı ağaçlara herhangi bir müdahalede bulunulmamaktadır.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.