28 Mart 2026, 14:43:17
Dolar 44,4200
Euro 51,2209
Altın 6.418,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Açık
Sinop
12°C
Açık
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 12°C
Sal 13°C

Çanakkale Ruhu İzmit’te Canlandırılan Tarihi Sergiye Yoğun İlgi

Çanakkale Ruhu İzmit’te tarihi sergiyle canlanıyor, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Tarihe tanıklık etmek için hemen ziyaret edin!

Çanakkale Ruhu İzmit’te Canlandırılan Tarihi Sergiye Yoğun İlgi
28 Mart 2026 12:10

İzmit Millet Bahçesi içerisindeki Sanat Galerisi, Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı anısına düzenlenen “Çanakkale İçinde Vurdular Beni” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, tarihî mirası gelecek kuşaklara aktarma anlayışıyla önemli bir ziyaretçi kitlesini ağırlamaya devam ediyor.

Serginin Eğitim Amaçlı Ziyaretleri ve Katılımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen sergi, özellikle ortaokul ve lise öğrencileri arasında yoğun ilgi görüyor. Farklı ilçelerden gelen öğrenci grupları, öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerle Çanakkale ruhunu ve zaferin tarihi önemini yerinde deneyimleme fırsatı yakalıyor.

Rehberlik ve Tarihi Deneyime Derinlik Katılması

Serginin koleksiyon sahibi Dr. Sertaç Kayserilioğlu da ziyaretlere katılarak, öğrencilere eserlere ilişkin ayrıntılı bilgiler sunuyor. Bu uygulama sayesinde gençlerin sadece sergiyi görmekle kalmayıp, aynı zamanda içerikleri derinlemesine anlamaları destekleniyor. Daha önce benzeri bir çalışmada, İzmit Cumhuriyet Bulvarı’nda şehit mektuplarının halka okunması ile yaşanan yoğun duygusal deneyim, bu sergide müzeye taşınmış durumda.

Öğrenciler, sergide cephe gerisi yaşamına ve savaş sürecine dair objeler ile belgeleri, anlatılan hikâyeler eşliğinde inceliyor. Bu yöntem, tarihin öğretimi açısından klasik gezilerin ötesinde etkileşimli bir deneyim sağlıyor. Her okuldaki yaklaşık 50 öğrenci, özellikle şehitlerin mektuplarına ve dönemsel materyallere yoğun ilgi gösteriyor.

Sergi, 11 Nisan tarihine kadar, pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.