27 Mart 2026, 20:28:42
Dolar 44,4598
Euro 51,3337
Altın 6.443,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Açık
Sinop
12°C
Açık
Cts 13°C
Paz 14°C
Pts 12°C
Sal 13°C

Büyükakın: Filo Yaşında, Avrupa’da İlk 10’dayız

Büyükakın: Filo yaşında Avrupa’da ilk 10’dayız. Başarılarımız ve sektördeki gücümüzle öne çıkıyoruz.

Büyükakın: Filo Yaşında, Avrupa’da İlk 10’dayız
27 Mart 2026 18:06

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi kaynaklarıyla temin ettiği 55 adet çevre dostu, modern ve konforlu otobüsle toplu taşıma filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu yatırım, son dört ayda toplam 123 otobüs alımı ile sürdürülen ulaştırma projelerinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Toplu Taşıma Filosunun Güncellenmesi ve Yeni Araçların Tanıtımı

Araçların tanıtım töreni, Kocaeli Kongre Merkezi otoparkında yapıldı. Törene Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra çok sayıda yerel yönetim temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Başkan Büyükakın, törende yaptığı açıklamada, son yatırımlarla belediye otobüs filosunun yaş ortalamasını 5.1’e düşürdüklerini belirtti. Bu durumun, Türkiye genelinde örnek teşkil ettiğini ve Avrupa’da da ilk 10 arasında yer aldıklarını ifade etti.

Ulaşımda Bütüncül Yapı ve Kadın Şoförlerin Artan Rolü

Kocaeli’de toplu taşıma sistemindeki entegrasyonu güçlendirmek amacıyla çeşitli metro hatları uzatıldı ve yeni hatlar devreye alındı. Başkan Büyükakın, şehirdeki ulaşım altyapısının raylı sistemlerle desteklendiğini ve dağınık yapının ortadan kaldırıldığını vurguladı. Ayrıca kadın şoför sayısının 15’ten 25’e yükseldiğini ve önümüzdeki dönemlerde bu sayının daha da artacağını belirtti. Yeni otobüslerle birlikte UlaşımPark filosundaki toplam araç sayısı 753’e ulaştı.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.