21 Mart 2026, 18:23:52
Dolar 44,2976
Euro 51,3018
Altın 6.406,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 10°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
10°C
Hafif Yağmurlu
Cum 11°C
Cts 12°C
Paz 11°C
Pts 11°C

Torbalı Belediyesi Ramazan Ayında Her Kapıyı Çaldı

Torbalı Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalarak dayanışma ve yardımseverliği artırdı.

Torbalı Belediyesi Ramazan Ayında Her Kapıyı Çaldı
21 Mart 2026 16:13

Torbalı Belediyesi, Ramazan ayı süresince sosyal dayanışmayı artıran ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdi. Belediye ekipleri, hem yardımlarını sürdürüyor hem de kent genelinde bayram hazırlıklarını koordineli bir şekilde tamamladı.

Ramazan Boyunca Sürdürülen Sosyal Yardım Faaliyetleri

İhtiyaç sahibi vatandaşların Ramazan sofralarının eksiksiz olmasını amaçlayan belediye, 65 yaş üstü ve dezavantajlı ailelerin evlerine toplamda 10 bin sıcak yemek dağıttı. Ayrıca, iftar saatlerine yetişemeyenlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Tepeköy, Pancar ve Torbalı İZBAN çıkış noktalarında 30 binden fazla çorba ikramı gerçekleştirildi. Belediye tarafından organize edilen sokak iftarlarında ise 14 bin vatandaş aynı masada orucunu açarak toplu iftar geleneğine destek verdi.

Bayram Hazırlıkları ve İlave Destekler

Çocukların bayram sevincini artırmak amacıyla 850 çocuğa bayramlık kıyafet sağlandı. Bunun yanında, 6 bin haneye erzak yardımı yapılarak Ramazan ayının bereketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kadın üreticilerin desteklenmesi kapsamında ise Ertan Ünver ve Ayrancılar’da Ramazan sokakları kurulup, TORKEM bünyesinde üretim yapan 410 kadın üreticiye ücretsiz satış standı tahsis edildi. Ramazan ayı süresince düzenlenen çocuk etkinlikleri yoğun ilgi gördü, ayrıca Kadir Gecesi programları çerçevesinde ilahi dinletileri ve Kur’an tilaveti organize edildi.

Bayram öncesi temizlik çalışmalarına da önem veren Torbalı Belediyesi, arife gününden önce tüm mezarlıklarda kapsamlı bir temizlik yaptı. Arife günü ise mezarlığı ziyaret eden vatandaşlara ulaşım imkanı sunulurken, lokum ve kolonya ikram edildi. Kent genelinde sokak ve kaldırımlar detaylı olarak yıkanarak bayram hazırlıkları tamamlandı.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Ramazan ayı boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların hiçbirinin kendini yalnız hissetmemesi hedeflendiğini vurguladı ve bayramın birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmesini diledi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.