18 Mart 2026, 13:22:30
Dolar 44,2178
Euro 51,2164
Altın 7.124,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 10°C
Çok Bulutlu
Sinop
10°C
Çok Bulutlu
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 12°C
Paz 11°C

Zorlu Mesleğin Kahramanlarıyla Ramazan’da Özel Buluşma

Zorlu mesleğin kahramanlarıyla Ramazan’da anlamlı ve özel bir buluşma deneyimi sizi bekliyor. Birlikte güçlenelim, paylaşalım.

Zorlu Mesleğin Kahramanlarıyla Ramazan’da Özel Buluşma
18 Mart 2026 11:01

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, ramazan ayı vesilesiyle İzmir İtfaiyesi ve ESHOT’ta çalışan kadın personelle bir araya gelerek destek ve takdirlerini iletti.

ESHOT Kadın Personeli ile İftar Buluşması

Türkiye’nin en fazla kadın otobüs şoförüne sahip olan ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli kadın şoför ve hareket amirleri, Buca Gediz Atölyesi’nde Öznur Tugay’ı iftar programında ağırladı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, ESHOT Genel Müdürü ve sağlık ile sosyal hizmetler birimlerinden yetkililer de yer aldı. Tugay, kadın çalışanlarla sohbet ederek çalışmalarını takdir etti ve motivasyonlarını artırmak amacıyla ilerleyen süreçte sosyal ve sportif etkinlikler planlanacağını belirtti.

Öznur Tugay, ESHOT kadın şoförlerinin trafikte gösterdikleri beceriden gurur duyduğunu belirtti ve "İyi ki varsınız, emekleriniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ise, Başkan Dr. Cemil Tugay döneminde kadın şoför sayısının 290’a ulaştığını, kurumlarının Türkiye’de bu alanda öncü konumda olduğunu ve dünyada da ilk 10 arasında yer aldığını bildirdi. Özgen, bu başarıyı kadınların çalışma hayatına entegrasyonunu destekleyen belediye politikalarına ve Başkan Tugay’ın liderliğine bağladı. Program sırasında ESHOT’un deneyimli kadın şoförlerinden Aysun Çalışır da Öznur Tugay’a çiçek takdim etti ve hediyeler sunuldu.

Kadın İtfaiye Personeliyle İftar Programı

Tugay, program kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı da ziyaret ederek burada görev yapan kadın itfaiye personeli ile iftar gerçekleştirdi. İtfaiye yöneticileri ile yapılan görüşmenin ardından, kadın çalışanların mesleki özverisi vurgulandı. Tugay, kadın itfaiyecilerin zorlu şartlarda yürüttüğü görevlerin kent genelinde yüksek öneme sahip olduğunu dile getirdi. Kadın itfaiye çalışanları da bu ziyaretin kendileri açısından anlamlı olduğunu ve gururla hizmet verdiklerini ifade etti.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.