14 Mart 2026, 12:59:56
Dolar 44,2207
Euro 50,5377
Altın 7.136,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
11°C
Parçalı Bulutlu
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 12°C
Sal 10°C

Nilüfer Belediyesi’nden Şehit ve Gazi Ailelerine Anlamlı Vefa İftarı

Nilüfer Belediyesi, şehit ve gazi ailelerine vefa iftarıyla anlamlı bir buluşma düzenledi. Birlik ve dayanışma gecesi yaşandı.

Nilüfer Belediyesi’nden Şehit ve Gazi Ailelerine Anlamlı Vefa İftarı
14 Mart 2026 10:40

Nilüfer Belediyesi, Ramazan ayında şehit ve gazi ailelerine yönelik düzenlediği iftar programında, Esentepe Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan “Şehitler Anı Parkı” projesini duyurdu. Belediye Başkanı Şadi Özdemir, projenin 2026 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

İftar Programında Bir Araya Geldiler

Gold Majesty Otel’de gerçekleştirilen iftar programına Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Milli, eski Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanı Turhan Tayan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, belediye yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda şehit ile gazi ailesi katıldı. Programa din görevlisi Mehmet Çelebi’nin duasıyla başlandı.

Şehitler Anı Parkı Projesi Detayları

Başkan Özdemir, yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yaklaşması vesilesiyle birlik ve beraberlik mesajları verdi. Esentepe Mahallesi’nde Tuna Caddesi ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı arasında bulunan alanda yapılacak 2 bin 956 metrekare büyüklüğündeki “Şehitler Anı Parkı” ile tüm Nilüferli şehitlerin isimlerinin yaşatılacağını belirtti. Parkta 690 metrekarenin yeşil alan olarak ayrılacağını ve anıtta yer alan karekod sisteminin ziyaretçilere şehitlerin hayat hikayelerini dinleme imkânı sunacağını hatırlattı. Başkan Özdemir ayrıca programı organize eden otel yönetimi ve destek veren derneklere teşekkürlerini iletti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zafer Milli, konuşmasında vatan uğruna canlarını feda eden kahramanların fedakârlıklarının unutulmayacağını vurgulayarak, şehitlerin hatırasını yaşatmanın ve gazilerin onurlu mücadelesine sahip çıkmanın ortak bir görev olduğunu ifade etti. Ayrıca, şehit ve gazi aileleri dernek başkanları da programda teşekkür konuşmaları yaptı.

İftar programı, dernek temsilcilerinin Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e takdim ettiği hediyelerle sona erdi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.