13 Mart 2026, 14:28:43
Dolar 44,1897
Euro 50,7112
Altın 7.241,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Açık
Sinop
11°C
Açık
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 10°C
Paz 11°C

Bornova’da 8 Mart Haftası: Kadınların İlham Veren Hikayeleri Sahneyi Büyüledi

Bornova’da 8 Mart haftasında kadınların ilham veren hikayeleri sahneyi büyüledi, güç ve cesaret dolu anlar yaşandı.

Bornova’da 8 Mart Haftası: Kadınların İlham Veren Hikayeleri Sahneyi Büyüledi
13 Mart 2026 12:20

Bornova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir hafta süren kapsamlı bir program organize etti. Etkinlikler kapsamında, sanat ve dayanışma temaları ön planda tutularak, farklı kültür merkezlerinde kadınların yaşamları ve mücadeleleri sanat aracılığıyla paylaşıldı.

Sanat Yoluyla Kadınların Hikâyeleri ve Mücadeleleri

Program, “Bizim Hikâyemiz: Bornova’nın Kadın Hikâyeleri” adlı fotoğraf sergisi ile başladı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergi, Bornova’da çeşitli yaş ve meslek gruplarından kadınların yaşantılarına ve emeklerine odaklandı. Sergi, 18 Mart tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikler kapsamında ayrıca “Havva – Değişecek Bu Hikâye” adlı tiyatro oyunu da sahnelendi. Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde gerçekleştirilen tek kişilik oyun, oyuncu ve yazar Sinem Koşar tarafından kaleme alınmış ve Arif M. Güney’in yönetmenliğinde sahnelenmiştir. Oyun, toplumsal kalıplarla mücadele eden bir kadının yaşam öyküsünü anlatırken, hem Vüs’at O. Bener’in “Havva” öyküsünden hem de Irmak Zileli’nin “Son Bakış” romanından esinlenmiştir. Seyirciler tarafından büyük ilgi gören oyun, umut ve direniş mesajlarıyla beğeni topladı.

Toplumsal Eşitlik Vurgusuyla Sahnelendi

Bornova’nın Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK Yerleşkesi’nde ÇYDD İzmir Şubesi’nin katkılarıyla “Can Kırıkları” adlı tiyatro oyunu da organize edildi. “Hepimiz Oyundayız” sloganıyla sergilenen oyun, kadınların yaşam mücadelelerini ve toplumsal eşitsizlikleri dramatik bir şekilde yansıttı ve izleyiciler üzerinde derin etki bıraktı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 8 Mart etkinliklerinin sadece kutlamadan ibaret olmadığını, aynı zamanda toplumsal bilinç oluşturma çabası olduğunu vurguladı. Eşki, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatın her alanında daha etkin rol almalarını sağlamak amacıyla belediye olarak çalışmaların süreceğini belirterek, dayanışma ve eşitlik mücadelesinin sanat ve kültür aracılığıyla Bornova’da devam edeceğini söyledi.

Kaynak: BYZHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.