Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

3 Partinin Çekiştiği İl

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "alacağız" dediği iller arasında olan Balıkesir için MHP ve AK Parti'den açıklama geldi.

3 Partinin Çekiştiği İl
Aslan Özdemir
5 Aralık 2013 16:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD seyahati sırasında gazetecilere, başka partilerin elinde bulunan 6 büyükşehiri CHP'nin kazanma şansı olduğunu söylemesi ve bu iller arasında Balıkesir'i de sayması, kentte farklı tepkilere neden oldu.

Hayrettin Kaya

"KILIÇDAROĞLU SÜRÇÜLİSAN ETMİŞ"

Balıkesir Belediyesi'nin MHP'li İsmail Ok'un başkanlığında çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan MHP İl Başkanı Bayram Çılgın, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını saygıyla karşılıyorum. Ancak sanırım sürçülisan etmiş. Bizim, belediyeyi ne AK Parti ne de CHP'ye kaptırmaya niyetimiz var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni de büyük farkla yeniden biz kazanacağız. Rakibimiz olan iki parti de bizim adayımız İsmail Ok'a karşı adaylarını açıklamakta zorlanıyor. Çıkaracakları adaylar da kim olursa olsun biz kazanacağız. İl merkezindeki başarımızı il geneline yayacağız. İlçelerde de sürprizler yapıp, bu seçimden başarıyla çıkacağız" dedi.

"AK PARTİ AÇIK ARA ÖNDE"

AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ise MHP'nin şu an sadece Balıkesir belediye başkanlığını elinde tuttuğunu anımsatırken, "MHP'nin elindeki belediye şu an merkez belediyesidir. Büyükşehir için yapılacak seçimde en şanslı parti AK Parti'dir. CHP'nin de MHP'nin de seçimde idddalı olması iyi bir şey. Ancak 2009'daki il genel meclisi, 2011'deki milletvekili seçimlerinde partilerin aldığı oy sayıları da ortada. Biz iki partiye oranla açık ara öndeyiz. Önümüzdeki dört ay daha da çok çalışıp bu farkı arttıracağız ve büyükşehiri kazanacağız" diye konuştu.

"KAZANAMAZSAK MUCİZE OLUR"

CHP İl Başkanı MUZAFFER MAVUK da "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağımıza inanıyorum. Özellikle ilçelerde çok güçlüyüz. En az 13 ilçe belediyesini kazanacağız. Bu durumda büyükşehiri kazanamazsak mucize olur" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.