Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

25-27 MAYIS 2021 UMKE TEMEL EĞİTİM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25-27 Mayıs tarihlerinde Sinop’ta UMKE Bölge Tatbikatı gerçekleştirildi.

25-27 MAYIS 2021 UMKE TEMEL EĞİTİM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Hayrettin Kaya
31 Mayıs 2021 11:52

25-27 Mayıs tarihlerinde Sinop’ta UMKE Bölge Tatbikatı gerçekleştirildi.

Aslan Özdemir

Sona eren tatbikata Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şefi Hicran Bayraktar Nalbantoğlu’nun katılımlarıyla sertifika töreni düzenlendi.

Sinop Sarıkum Köyü bölgesinde gerçekleştirilen 2021 yılı UMKE Faaliyet Planında yer alan UMKE Temel Eğitim Tatbikatına Samsun ilinden 11, Ordu İlinden 14, Amasya ilinden 12 ve ilimizden 21 personel olmak üzere toplam da 58 UMKE personeli katıldı. 3 gün süren tatbikat süresince katılanlara temel kampçılık, afet ve acil durumlarda hayatı idame ettirme, hasta sabitleme, travma sedyesi uygulamaları, telsiz oryantasyon uygulaması, gece intikal uygulaması, enkaz güvenliği eğitimi, enkaz altında müdahale konularında gerekli becerileri kazanmaları için eğitim verilerek, UMKE personelinin yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda ileri düzeyde müdahalelerde bulunmalarının sağlanması amaçlandı.

Sertifika töreninde UMKE faaliyetleri ve araçlarda bulunan tıbbi ve teknik cihazlar hakkında bilgiler alan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu;

“(UMKE) Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin sağlık hizmetlerinin çok önemli ve vazgeçilmez bir birimi olduğunu belirterek, Allah Ülkemize büyük felaketler vermesin. Ama böyle bir felaketin başımıza geldiği zamanda da kurtarma çalışmalarının bilinçli bir şekilde yürütülmesi son derece önemli. Bu ekiplere her zaman ihtiyacımız var. UMKE gibi ekiplerimizin önemini yaşadığımız afetlerde hep birlikte görmekteyiz. Bu vesileyle, burada gerçekleştirilen tatbikatı başarıyla bitiren UMKE ekiplerimize çalışmalarında başarılar diliyor, kahramanca mücadelelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sertifika töreninin ardından tüm katılımcılara başarılar dileyen Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; “ UMKE Bölge Eğitim Tatbikatının yapılması için emeği geçen tüm Sağlık Müdürlüğü yetkilerine, bizlere bu alanın tahsisi için desteklerini esirgemeyen Milli Parkalar Müdürlüğüne, Sinop Üniversitesine ve bölge illerimizden gelen siz değerli UMKE gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.