Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

20 Milyon dolarlık plan!

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, 2050 yılına kadar ülkedeki tüm farelerden ve diğer kemirgenlerden kurtulmak için bir plan hazırladıklarını açıkladı.

20 Milyon dolarlık plan!
Aslan Özdemir
25 Temmuz 2016 14:00

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, 2050 yılına kadar ülkedeki tüm fareleri ortadan kaldırmak için 20 milyon dolar harcayacaklarını söyledi. Key, başkent Wellington’daki bir doğal hayatı koruma merkezinde yaptığı konuşmada, “Ülke olarak birlikte çalışırsak bu projeyi gerçekleştirebiliriz” dedi.

Hayrettin Kaya

ŞİRKET KURULACAK

Plana göre, fareleri ortadan kaldırmak için bir şirket kurulacak ve hükümet, şirkete 4 yılda 20 milyon dolar sağlayacak.

Plan, kivi gibi sadece Yeni Zelanda’ya özgü kuş türlerinin ve hayvanların nüfusunu artırmayı öngörüyor.

FARE AVCISI

Yeni Zelanda’nın simgelerinden kabul edilen kivi kuşları, uçamıyor. Fareler ve diğer kemirgenlerin yumurtalarını yemesi nedeniyle kivilerin, soyu tükenme tehdidi altında bulunuyor.

BAZI BİLİM ADAMLARINA GÖRE ZOR

Bazı bilim adamları ise hükümetin planını uygulamaya koymanın zor olacağına dikkati çekti.

Auckland Üniversitesinden çevre bilimci James Russell, “Fareleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün. Ancak bunun için insanların köşe ve bucak çalışması gerekiyor.” dedi.

OLURSA ÜLKE RAHAT EDECEK

Russell, planın amacına ulaşması durumunda ülkedeki yabani hayvan ve bitki türlerinin sağlığı açısından olumlu sonuçlar ortaya çıkacağını belirtti.

Aynı üniversiteden bir başka çevre bilimci Jacqueline Beggs ise çiftçilerden hükümet karşıtlarına ülkedeki herkesi planı gerçekleştirmek için bir araya getirmenin neredeyse imkansız olduğuna işaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.