Dolar 32,4980
Euro 34,9033
Altın 2.440,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

2. Ayancık Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi

2. Ayancık Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu.

2. Ayancık Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi
27 Haziran 2023 00:00

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Nirengi Kültür Sanat Derneği’nin kuruculuğu, Ayancık Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Ayancık Film Festivali düzenlenen gala gecesi ödül töreniyle sona erdi.

22 Haziran’da başlayan festival açılışında 70’ler kostüm sergisi, Yeşilçam film afişleri sergisi ve yönetmeni Çiğdem Sezgin ve oyuncusu Nurcan Eren’in katılımlarıyla Suna filminin gösterimi ile gerçekleştirildi.

Festival başkanlığını İzzet Arslan’ın üstlendiği festivalin Onursal Başkanlığında Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Danışma Kurulu Üyeleri arasında ise Neşe Sarısoy Karatay ve Serdar Can yer aldı. Kurmaca Jüri Üyeleri arasında Reis Çelik, Atalay Taşdiken, Çiğdem Sezgin ve Cansu Fırıncı yer alırken belgesel jüri üyeleri arasında ise Sevinç Yeşiltaş, Zafer Karatay, Doç Dr. Hakan Aytekin yer aldı.

Festivalde finalist ve gösterim seçkisinde yer alan filmlerin yanı sıra festivalde bir çok etkinlik gerçekleşti. Neşe Sarısoy Karatay ve Zafer Karatay ile “Ayancık’ta Belgesel Film Çekmek” etkinliği altında “Ayancık’a Bir Tutam Temre Otu” Belgesel Gösterimi ve Belgesel Film Yapımı Hakkında Söyleşi, Jüri Halk Buluşması, Elif ve Arkadaşları Kapadokya Film Gösterimi ve Maskot Etkinliği, Erman Gülgeç Karikatür Atölyesi, Züğürt Ağa ve Sakar Şakir filmlerinin gösterildiği açık hava sineması halk tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

2. Ayancık Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi

Festivalde “Ulusal Kısa Kurmaca” kategorisine 100 Film “Ulusal Belgesel” kategorisine 57 film olmak üzere toplamda 157 film başvuruda bulundu. En İyi Kurmaca Film “Adres” En İyi Belgesel Film “Hatice” seçildi. Belgesel Kategorisinde Ayancık Özel Ödülü “Heyamola” 100. Yıl Cumhuriyet Ödülü “Kim Mihri” ve Kurmaca Film Kategorisinde Jüri Özel Ödülünün sahibi “Bahçeler Put Kesildi” oldu.

Ödül töreninde konuşma yapan Festival başkanı İzzet Arslan, “Bu sene festivalin ikincinin yapmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Geçen seneye göre çok daha fazla etkinliği Ayancık’ta sergiledik. Açık hava sineması Ayancık tarihinde ilk defa festivalde gerçekleşti. Çocuk etkinlikleri vardı. Bu sayede kentin 7’den 70’e hepsini mutlu edecek bir festival gerçekleştirdik. Umarım Bu enerjiyle uzun yıllar Festivalimiz devam eder.” dedi.

Sunuculuğunu Özgür Özgülgün’ün üstlendiği ödül törenine Çiğdem Sezgin, Nurcan Eren, Çetin Altay, Cansu Fırıncı, Onur Yılmaz, Merve Başcumalı, Hayri Çölaşan katılırken Gala Töreni Çetin Altay’ın Stand-Up gösterisi, Hakan Kıran’ın DJ performansı akabinde ödül ve plaketlerin takdimi ile son buldu.

2. Ayancık Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi 2. Ayancık Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.