12 İlçenin Atık Bertaraf İhalesi Başarıyla Tamamlandı
12 ilçenin atık bertaraf ihalesi başarıyla tamamlandı. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir çözümlerle gelecek için önemli adım.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 12 ilçeye ait toplam 7 milyon 321 bin 625 ton belediye atığının bertarafı için gerçekleştirilen hizmet alımı ihalesinde, 10 yıllık süre kapsamında teklif sürecini tamamladı. İhale kapsamında çöp bertarafı işi, kapalı teklif artırma yöntemiyle değerlendirildi.
Encümen Toplantısında Hizmet Alımı ve Ceza Kararları
Belediyenin düzenli olarak düzenlediği encümen toplantısında 109 gündem maddesi masaya yatırıldı ve karara bağlandı. Toplantıya Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı başkanlık etti. Ulaşım, İmar ve Şehircilik, Kentsel Dönüşüm, Emlak ve İstimlak ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairelerinden gelen çeşitli konular görüşüldü. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan 12 ilçenin atık bertarafına ilişkin ihale konusu da bu gündem kapsamındaydı. Belediye atıklarının bertarafı için sunulan teklifin bedeli 307 milyon 508 bin 250 TL olarak açıklandı.
Toplu Taşıma Şoförlerine Kesilen İdari Para Cezaları Onaylandı
Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğünün sunumunda, toplu taşıma hizmetlerinde vatandaşların konforunu olumsuz etkileyen davranışlar sergileyen 100 sürücüye uygulanan toplam 295 bin 300 TL idari para cezası encümen tarafından uygun bulundu. İncelemelerde, otobüs şoförlerinin sefer saatlerine riayet etmemesi, güzergah tamamlama zorunluluğuna uymaması, belde dışına yolcu taşıması gibi ihlaller tespit edildi. Ayrıca, sefer sırasında sigara içme, yolculara kötü davranışlarda bulunma, durakta bekleyen yolcuların alınmaması ve tehlikeli araç kullanımı gibi hususlar da belirlendi. Taksi sürücülerine yönelik olarak ise müşterilerin istenilen noktalara ulaştırılmaması, taksimetre uygulamalarına uyulmaması ve durak isimlerinin şahsi reklam amaçlı kullanılması kayda geçti.
Kaynak: BYZHA