Dolar 32,4916
Euro 34,5974
Altın 2.487,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

11. “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu

Genç nesillerde bağımlılıklara ilişkin farkındalık oluşturmak ve onları yeteneklerini keşfetmeye teşvik etmek amacıyla Yeşilay tarafından bu yıl 11’incisini düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması Sinop il birincileri belli oldu.

11. “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu
29 Haziran 2021 14:30

Genç nesillerde bağımlılıklara ilişkin farkındalık oluşturmak ve onları yeteneklerini keşfetmeye teşvik etmek amacıyla Yeşilay tarafından bu yıl 11’incisini düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması Sinop il birincileri belli oldu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şube Başkanı Erkal Boz yaptığı açıklamada; “Bağımlılıkla mücadele alanında, iyi ve sağlıklı nesillerin yetiştirilebilmesi adına yaptığımız tüm çalışmalar Yeşilay’ın öncelikli hedefini oluşturuyor. Öğrencilerimize ulaşmak, onların berrak, genç ve temiz zihinlerini de mücadelemize ortak etmek, onları iyi ve sağlıklı yaşamın birer sözcüsü olarak görmek bizim en güçlü motivasyon kaynağımız.”

Yarışmaya 2021 yılında 81 ilden 438.041 eser başvurusu oldu. Birbirinden kıymetli isimlerden oluşan jüri zorlu bir seçim sonrası ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde il birincilerini belirledi.

Yarışmada Edebi kategoride Osmaniye İlkokulu’ndan Nursena Savcı, Ayancık Yunus Emre Ortaokulu’ndan Asya Yaşar, Sinop Fen Lisesinden Beyzanur Bektaş, Görsel Kategoride ise Korucuk İlkokulu’ndan Asya Karaaslan, Dikmen Can Kardeşler Baysun Ortaokulu’ndan Dilek Katırcı ve Özel Sinop Bahçeşehir Kolejinden Didar Aşkın Ayrancıoğlu dereceye girdiler. Ödül törenine derece giren öğrenciler, velileri ve öğretmenleri de katıldı.

Yeşilay Şube Başkanı Erkal Boz “Öğrencilerimizin tertemiz zihinlerinin ışıltısıyla, başarılı ve özverili bir şekilde kâğıda dökülen edebi ve görsel alanlardaki eserlerin sayısı her yıl büyüyerek artıyor. 101 yıl önce vermiş olduğumuz “bağımlılıklarla mücadele sözü”nü gerçekleştirdiğimiz bu yolda Yeşilay’ımıza bağımlılıklarla mücadele yolunda yarışmamıza katılarak ortak olan tüm öğrencilerimize ve Yarışmanın öğrencilerimize duyurulması noktasında verdiği katkılar için ilimizdeki bütün öğretmen ve idarecilere gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi

Edebi eserler sahipleri tarafından seslendirilmesinin ardından Yeşilay Şube Başkanı Erkal Boz, İl milli eğitim müdür yardımcısı Mustafa Aslan, şube müdürleri Bülent Akmeşe, Önder Yılmaz Melih Yıldırım ve İsmail Kirendibi tarafından ödüller ve hediyeleri öğrencilere verildi. Tören sonrası günün hatırası olarak toplu resim çekildi.

11. “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu 11. “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu 11. “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışması İl Birincileri Belli Oldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.