Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

100 Kişinin 95’i Askerdi!

Erman Toroğlu, “Hakemliğe başvuran 100 kişinin takriben 95’i astsubay ağırlıklı subay. Ben FIFA hakemi olduktan sonra tekerleğe çomak sokmaya başladım, bana ‘Bizimle uğraşma’ dediler.” dedi.

100 Kişinin 95’i Askerdi!
1 Ağustos 2016 13:00

Futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, A Spor’da yayınlanan Takım Oyunu programında FETÖ’nün hakem yapılanmasını anlattı. Özellikle astsubay ve subayların, bu yapılanma içerisinde nasıl hakem olduklarını anlatan Toroğlu, kendi mücadelesini de dillendirdi.

İşte Erman Toroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar…

“HAKEMLİĞE MÜRACAAT EDEN 100 KİŞİNİN 95’İ ASKERDİ”

“73 senesinde bir maçtan sonra hakem olmaya karar verdim. Dedim ki bir sistem var, buna bakmam lazım ve içlerine girmem lazım. 83’te hakemlerin içlerine girdim. Arkamda bir tek Hilmi Ok var. ‘Senin hakem olman lazım’ diyor. Nasıl hakem olunur dedim, bölgeye müracaat edeceksin, bölgede hakem kursu açılacak, kursu bitireceksin, namzet hakem olacaksın. Müracaat ettim. Takriben 100 kişiyiz. Hakemliğe müracaat eden 100 kişinin takriben 95 tanesi astsubay ağırlıklı subay!”

“YILLARCA ASKERDEN HAKEM OLMAZ DEDİM”

“Bu kurslar açıldıkça genelde subay, astsubay geliyor dediler. Bakıyorum, subay ve astsubayların uzantıları Bölge Hakem Komitesi’nde, Merkez Hakem Komitesi’nde… Tüm hiyerarşi hep astsubay, subay. Aşağıda bir hakem olduğum için sesimi çıkaramıyorum. FIFA hakemi olduktan sonra tekerleğe çomak sokmaya başladım. Hakemliği bitirdikten sonra da astsubay ve subayların neden hakem olmaması ile ilgili gazetede yazı yazdım, 71 tanesi beni mahkemeye verdi. Hakim de bana ‘Hocam yazıyı dikkatli yazmışsın’ dedi, davayı reddetti. O asker hakemlerden bana 4-5 tanesi, bizimle uğraşma dedi. Yıllarca dedim ki ‘Ya askerlik yapın ya hakemlik. Asker ve polisten hakem olmaz.’ Sonunda bitti, yıllarca uğraştım ama.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.