Dolar 32,2609
Euro 34,6867
Altın 2.397,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

10 Yaratıcı Dekorasyon Fikri

Dekorasyon denilince akıllara yenilik ve evin yeni bir havaya bürünmesi gelmektedir.

10 Yaratıcı Dekorasyon Fikri
9 Temmuz 2023 17:06

Dekorasyon denilince akıllara yenilik ve evin yeni bir havaya bürünmesi gelmektedir. Bu yenilik sağlanırken pratiklik sağlayan ve aynı zamanda evin dekorasyonunu tamamlayan ürünlerin tercih edilmesi, istediğiniz dekorasyona ulaşmanızda kolaylık sağlar. Bu ürünlerin başını tekerlekler çekmektedir. Tekerleklerle evinize pratiklik getirirken aynı zamanda dekorasyonunuzu rahatlıkla tamamlayabilmiş olacaksınız.

Dekorasyon sırasında nelere dikkat edilmeli?

Dekorasyon sırasında dikkat edilmesi gereken çok fazla unsur vardır. En önemlisi daha önce bahsettiğimiz gibi dekorasyon sırasında pratiklik sağlarken evinize estetiklik katacak ürünlerin tercih edilmesi olacaktır. Böylelikle dekorasyonunuzu rahatlıkla tamamlayabilir ve evdeki yeni havanın tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz. İşte tekerleklerle yapılabilecek veya yaratıcı olan 10 dekorasyon fikri:

Raflarda anılarınızı sergileyin

Tekerlekli raflarla evinize hareketlilik katabileceğinizden bahsetmiştik. Burada da raflarınızı duvarla bir bütün haline getirmekten bahsedeceğiz. Raflarınızı istediğiniz şekillerde (kare, üçgen gibi) duvarlara monte edin veya merdiven şekilde tasarımlarla evinizdeki farklılığı arttırın. Böylelikle raflara koyacağınız her bir çerçeveyi daha özel ve gösterişli bir hale getirebilirsiniz.

Kahvelerinizi arkadaşlarınızla içmenin keyfini çıkarın

Kahve içerken kahve masasında geçen ve saatlerce süren sohbetleri neredeyse herkes sever. Evin her köşesi bunun için uygun bir hale getirilebilir. İşte burada da bunu sağlayan tekerlekli bir kahve masasıdır. Masa tekerleği ile salonunuza hareketlilik katarken istediğiniz her yerde rahatlıkla kahvenizi içip tatlı sohbetlerinize devam edebilmiş olacaksınız.

Tekerlekli raflar hareketlilik sürekli olsun

Kitaplar, dergiler, biblolar, resim çerçeveleri ve daha fazlası.. Bunlar gibi küçük ama sizin için değerli olan eşyalarınızı salonunuzda rahatlıkla sergileyebilmeniz için tekerlekli raflar oldukça işinize yarayacaktır. İstediğiniz her an odanın her yerine taşıyabileceğiniz tekerlekli raflar sayesinde anılarınız ya da küçük eşyalarınız sürekli göz önünde olacak.

Tablolar ile duvarlarınızı renklendirin

Çeşit çeşit tablolar ile sanat zevkinizi duvarlara yansıtarak renkliliğin tadını çıkarın. Mobilyalar veya duvarlar ile uyumlu tablolar seçmek dekorasyonunuzu tamamlayan minik bir dokunuş olacaktır. İstersiniz sadece tablolar değil, teker modelleri ile de bunu sağlayabilirsiniz. İstediğiniz şekilde boyadığınız veya tasarladığınız tekerlekleri duvarlara asarak evinize yeni bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Mutfağınızı daha kullanışlı hale getirin

Mutfak günün çoğunun geçirildiği yer olduğundan kullanışlı bir halde olması oldukça önemlidir. Tekerlekli mutfak rafları da bu kolaylığı sağlayacak ürünlerden biridir. Uzanamayacağınız uzaklıktaki ürünlerinize tekerlekli raflar ile rahatlıkla uzanabilir ve mutfağınızı daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

Tavanınızı sadelikten kurtarın

Tavana asacağınız renkli ipler, taşlar ya da bitki gibi benzer unsurlarla süslemeniz duvarınızı o düz renk boyadan kurtaracak ve evinize farklı bir hava katmış olacaksınız. Böylelikle evinize kattığınız farklılığın tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Çiçekleriniz her daim güneş görsün

Tekerlekli çiçeklik sayesinde evinize renk katan çiçekleri istediğiniz konuma koyabilir ve evin her daim hareketli bir görünümde olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca rahatlıkla bitkilerinizi sulayabilir, güneş alan yerlere koyarak onların daha mutlu ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Aynalarla evinize ferahlık katın

Aynalar, evinize daha ferah bir görünüm vermede oldukça büyük bir katkı sağlayacaktır. Stratejik noktalar yerleştirerek bunu rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Örneğin büyük bir boy aynasını istediğiniz şekilde ve renkte çerçeveletip dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yastıklarla koltuklarınızı her renge boyayın

Renkli yastıklar rengarenk bir görünüme bayılanlar için mükemmel bir tercih olacaktır. Büyük ya da küçük herhangi bir yastığı istediğiniz gibi kılıflarla renklendirebilir veya üzerlerine sözler yazdırıp koltuğunuzu istediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz.

Renkli duvarlarla renkli bir ev

Günümüzde artık tek renk boyadan oluşan odalar tercih olarak gerilemiş durumda. Bunun yerine duvarlarınızı mobilyalarınızın içerisindeki renklerle boyayıp dekorasyonunuzdaki eksikliği rahatlıkla giderebilirsiniz. Renk paletlerine bakarak uygun renkleri seçin ve evin renkliliğinin tadını çıkarın.

Halılarla evinizi renklendirin

Halılar dekorasyonu tamamlayacak en önemli eşyalarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Mevsime uygun halılar seçebilir ve halıları isterseniz yere serebilir veya duvarlarınıza asarak dekor amaçlı kullanabilirsiniz.

Ads

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.