Dolar 32,5125
Euro 34,8067
Altın 2.427,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Zeytini Unutup Yağcılık Yapanlara

10 Haziran 2017 18:24

Konuk Yazarımız…

İnsanoğlu nesi ile düşünür? Beyni ile değil mi? Beyin sıvısını enerjiye ve düşünceye dönüştüren nöronlarını çalıştıran yakıt olan protein, yağ, mineraller, vitaminleri doğanın sunduğu nimetlerden beslenerek alır. Besin değeri yüksek gıdalar da heliyle düşünen beyinler yaratır. Sadece un,nişasta ve şeker ile beslenirsek beynimize yeterli ve gereken enerji gitmez. Düşünemeyiz, araştıramayız, sorgulayamayız ve bize ne söylenirse ona inanırız. İnsanlık tarihi kadar eski olan zeytin içinde yağ, vitamin, enerji ve minerallar ziyadesiyle vardır. Bu nedenle zeytin çok tehlikeli bir ağaçtır. Siz Başbakan kadar iyi mi bileceksiniz?!

Hz. Nuh, Allah’ın ayetlerinden uzaklaşarak O’na ortaklar koşan kavmini, sadece Allah’a kulluk etmeleri ve sapkınlıklarından vazgeçmeleri konusunda uyarmak amacıyla gönderilmişti. Hz. Nuh, kavmine Allah’ın dinine uymaları konusunda defalarca öğüt verdiği ve onları Allah’ın azabına karşı birçok kez uyardığı halde, onlar Hz. Nuh’u yalanlamış ve şirk koşmaya devam etmişlerdir. Bunun üzerine Allah Hz. Nuh’a, inkar edip zulmedenlerin suda boğularak azap göreceğini ve iman edenlerin kurtarılacağını haber vermişti.

İnsanların yeryüzünde iyice yoldan çıkıp kötülük tohumları ekmeye başladığını gören Tanrı insanları cezalandırmaya karar verir. Tanrı Hz Nuh’a bir gemi inşa etmesini ve bu gemiye tufandan sonra hayatın devam etmesi içi temiz hayvanlardan biri erkek biri dişi olmak üzere ikişer, her temiz hayvandan erkek ve dişi yedişer ve kuşlardan dişi ve erkek olmak üzere yedişer tane canlı almasını söyler. Büyük tufanda Hz Nuh’un gemisindeki canlılardan başka bütün canlılar suların altında kalarak yok olur.

Tufan durduğunda Hz Nuh, yaşamın normale dönüp dönmediğini anlamak için geminin penceresinden dışarıya bir güvercin salar. Sular çekilip hayat normale dönmediği için güvercin tekneye döner. Yedi gün sonra güvercin tekrar pencereden salındığında güvercin ağzında yeni koparılmış bir zeytin dalıyla geri döner. O zaman yeryüzünde suların çekildiği ve hayatın normale döndüğü anlaşılır. O günden sonra ağzında zeytin dalı tutan güvercin, ümidin ve barışın bütün dünyayı ve canlıları yok etmesine karşın teknedekilerden başka hayatta kalmayı başarabilen zeytin ağacı ise ölümsüzlüğün simgesi olur.

Müslüman görünümlü kimseler zeytin ağaçlarının yok edilmesini teşvik ve mazur göstermek için bakın ne yalanlar uydurmuşlar. Maksat fahiş rant elde etmek amacı ile sahillerimizi yeşil inci gibi süsleyen ve insanlığın özellikle beynini besleyen zeytin ağaçlarına nasıl iftiralar atmışlar. “Kıyamete yakın Müslümanlarla Yahudiler arasında bir savaş çıkacak. Müslümanlar bu savaşta galip gelecekler. Öyle ki Yahudiler ağaçların ve taşların arkasına saklanacak, ağaçlar ve taşlar da ‘Ey Müslüman, şu arkamdaki Yahudi’dir. Hemen gel de onu öldür’ diye haber vereceklerdir. Fakat sadece zeytin ağacı haber vermeyecektir. Çünkü o bir Yahudi ağacıdır. Bugün İsrail bütün ülkelerde zeytin ağacı dikmeyi teşvik etmektedir. Çünkü bu ağaçların Yahudileri koruyacağını bilirler.

İsrail, zeytin ağaçlarının kesilmesini engellemek amacıyla Soma’daki termik santralin yapımını durdurmaya çalıştı ve Danıştay vesilesiyle bunu başardı. Fakat hükümetimiz Danıştay’ın bu kararına rağmen kesimi devam ettirerek İsrail’in bütün planlarını suya düşürdü. Türkiye’deki zeytin ağaçlarının tamamının üç yıl içinde kesilmesi planlanıyor, bu sayede İsrail’e büyük bir darbe vurulacak. Fakat sadece ağaçları kesmek yetmiyor. Milletimiz de üzerine düşeni yapıp, bu saatten sonra zeytin tüketmemeli, bu oyuna alet olmamalıdır. Oyuna gelme ey Evlad-ı Osmanlı!”

İktidarı eline alan yancısıyla, fırsatçısıyla, anutçusu ile ülkeyi ve dünyayı talan etmeye yemin etmiş gibi görünüyor. Toplumlar kendine layık yönetimler tarafından idare edilirler. Yasaya uydurun çalın çırpın ama bari dinimizi bu işe alet etmeyin. Hepinizin bir hesabı var biliyoruz, ama iyi bilin ki Allah’ın da bir hesabı vardır ve onun hesabı her şekilde ve bi hakkın görülür. Allah’ın Tarkan’ı zeytinliklerin yanında yer alırken, bir bakanın ona verdiği cevabın hesabını Allah’a elbette vereceği gün gelecektir!

Merhaba Ayancıklılar. Erdoğan Erkaymaz hocamdan ricayla huzurlarınızda bulunuyorum. Hoş bulduk. Güzel günler göreceğiz inşallah.

Zeytini Unutup Yağcılık Yapanlara

Şevki YILDIRIM

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.