Dolar 32,5762
Euro 34,9963
Altın 2.463,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sırt korsesi ne kadar süre kullanılmalı?

Dik durmaya destek olan sırt korsesi, kamburluk gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olan manyetik bir aparat olarak belirtilmektedir.

Sırt korsesi ne kadar süre kullanılmalı?
17 Aralık 2019 13:49

Dik durmaya destek olan sırt korsesi, kamburluk gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olan manyetik bir aparat olarak belirtilmektedir.

Sırt Korsesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Manyetik özeliği bulunan sırt korseleri sırt ve bel bölgesinde meydana gelen ağların azalmasına destek olmaktadır. Omurga sırtın tam ortasında yer alır ve kalçaya kadar uzanır. Yanlış duruş pozisyonları omurganın hasar görmesine ve kemiklerin eğilmesine neden olmaktadır. Omurgada meydana gelen eğiklik sırtta kavis oluşumuna, kürek kemiklerinin yanlara doğru kaymasına ve omuzların yuvarlaşarak çökmesine neden olmaktadır. Bu durum kamburluğun tarifidir. Tıp dilinde kifoz olarak adlandırılan bu rahatsızlığın oluşum süreci duruş bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Sırt, omuz ve bel bölgesinin doğru bir orantıda hizalanmasına yardımcı olan sırt korsesi farklı nedenlerden dolayı oluşan ağrıların önlenmesine ve hafiflemesine destek olmaktadır. Her vücudun farklı bir yapısı olsa da ergonomik şartlar altında belli bir duruş söz konusudur. Çalışırken, evde iş yaparken ya da okula ders çalışırken devamlı olarak eğik durmak omurganın eğilmesine neden olacağı için sadece kifoz değil, skolyoz, bel fıtığı gibi ağrılarında oluşmasına neden olur. Vücut yapısına uygun olmayan şartların omurgaya zarar vermesini önlemek için sırt korselerinde destek alabilirsiniz.

Sırt Korsesinin Faydaları Nelerdir?

Duruş bozukluğunun giderilmesine yardımcı olan sırt korseleri manyetik mıknatıslar barındırmaktadır. Manyetik mıknatıslar omurgayı ve bel bölgesini sarkmaktadır. Bunlar kan akışının hızlanmasına destek vererek kasların gevşemesine, güçlenmesine ve vücudun rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Kifoz derecesi 50 dereceyi aşmadığında kamburluk önleyici bu korseler ile düzeltilebilmektedir. Fakat bu korseleri kullanırken aynı zamanda vücudu çok fazla yormayan sırt kaslarını güçlendiren bazı egzersizlerin de uygulanması gerekmektedir. Sırt korseleri ortopedik kaynaklı ağrıların ve hastalıkların önlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda dik durmayı sağlayarak boyun daha uzun gözükmesini ve bel bölgesini tamamen sararak daha ince gözükmeyi de sağlamaktadır.

Manyetik Sırt Korsesi Nasıl Kullanılır? Ne Kadar Süre Takılmalı?

Gün içerisinde oldukça pratik bir şekilde kullanılan kamburluk önleyici sırt korselerini kıyafetlerin içine ya da üstüne giyebilirsiniz. Bu korsenin kollarına geçirilen askıları vardır. Bunlar ayarlanabilir özelliktedir. Askıların üzerinde bulunan aparatlar ile omuzların geriye doğru gelerek sırtın dik durmasını ayarlayabilirsiniz. Bu askılar ince değildir ve cildinize zarar vermemektedir. Bu korse modeli tam olarak vücut yapısını kavrayan ergonomik bir tasarım içermektedir. Bel bölgesini tamamen sarar ve hatta kişinin kilosuna ve vücut yapısına göre daha sıkı ya da geniş olarak ayarlanabilir. Gün içerisinde dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. 1-2 saat taktıktan sonra çıkartabilirsiniz. Eğer ki tam etki görmek istiyorsanız 3 hafta boyunca her gün düzenli ve etkili bir şekilde kullanım sağlayınız.

Kamburluk Önleyici Sırt Korsesi Ne Kadar?

Dik duruş korsesi olarak da nitelendirilen kamburluk önleyici korse fiyatları oldukça uygundur ve pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Hem kadınların hem de erkeklerin rahatça kullanabilecekleri bu korse ile sizler de duruş bozukluğunuzu düzeltebilir ve aynı zamanda sırt ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.