Dolar 32,5601
Euro 34,8680
Altın 2.425,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinop Tarihi Cezaevinde Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

Sinop Tarihi Cezaevi’nde restorasyon çalışmaları başladı.

Sinop Tarihi Cezaevinde Restorasyon Çalışmaları Başlıyor
9 Temmuz 2020 10:43

Sinop’ta 1887’den 1999’a kadar hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi’nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak gösterilen tarihi mekanda Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanan restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Restorasyon projesini yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Maviş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 milyon 600 bin avroluk projenin tamamlanmasıyla tarihi mekanın ziyaretçilerine farklı bir görünümle hizmet vereceğini söyledi.

Sadece Sinop için değil, ülke turizmi adına da önemli bir projeye imza atıldığını vurgulayan Maviş, “Uzun yıllardır planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Tarihi Cezaevi ve Müzesi’nde restorasyon çalışmaları resmen başlamış durumda. İki yılda tamamlanacak projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Maviş, tarihi dokunun aslına uygun şekilde restore edileceğine işaret ederek, şöyle dedi;

“Proje kapsamında tarihi mekan içinde yeni sosyal alanlar ve farklı eserlerin sergileneceği deniz müzesi oluşturulacak. Yüklenici firmamız çalışmalara başlamış durumda. Çalışmalar süresinde cezaevinin bazı bölümleri ziyarete kapatılacak. İnşallah iki yıl sonunda tarihi cezaevimiz daha farklı bir görünüme kavuşacak.”

Maviş, proje kapsamında cezaevini çevreleyen tarihi surların da restore edileceğini sözlerine ilave etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.