Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Polislere 3600 Ek Göstergesi İle İlgili Son Gelişmeler

Polisler için 3600 ek gösterge göründü mü? Son gelişmeler ne durumda? Henüz RESMİ OLMAYAN bilgiye göre polis memuruna 3600 ek göstergeyi de öngören yeni yasa tasarının şu şekilde olduğu söyleniyor.

Polislere 3600 Ek Göstergesi İle İlgili Son Gelişmeler
Hayrettin Kaya
14 Ocak 2019 09:53

Polisler için 3600 ek gösterge göründü mü? Son gelişmeler ne durumda? Henüz RESMİ OLMAYAN bilgiye göre polis memuruna 3600 ek göstergeyi de öngören yeni yasa tasarının şu şekilde olduğu söyleniyor.

Aslan Özdemir

Jandarma Genel Komutanlığında görevli tüm subayların ve Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli her guruptaki polis amirleri rütbe ve bekleme süreleri ;

POLİS KOMİSERİ
TEĞMEN
JANDARMA KOMİSERİ 3

BAŞKOMİSER
POLİS ÜSTKOMSERİ ÜSTTEĞMEN
JANDARMA ÜSTKOMİSERİ 5

EMNİYET AMİRİ
POLİS BAŞKOMSERİ YÜZBAŞI
JANDARMA BAŞKOMİSERİ 4

4. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ
3. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ
POLİS MÜDÜRÜ
BİNBAŞI JANDARMA MÜDÜRÜ 6

2. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ POLİS ÜST MÜDÜRÜ
YARBAY JANDARMA ÜST MÜDÜRÜ 5

1.SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ POLİS BAŞMÜDÜRÜ
ALBAY JANDARMA BAŞMÜDÜRÜ YAŞ HADDİ

Madde 3- Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli polis memurları, baş polis memurları ve kıdemli başpolis memurları ile Jandarma Genel Komutanlığında görevli uzman erbaşlar, uzman jandarmalar ve jandarma astsubayların yeni rütbeleri ve bekleme süreleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MEMUR RÜTBELERİ
ESKİ POLİS RÜTBELERİ/ YENİ POLİS RÜTBELERİ
ESKİ JANDARMA RÜTBELERİ
YENİ JANDARMA RÜTBELERİ
YENİ BEKLEME SÜRELERİ

POLİS MEMURU POLİS MEMURU UZ. ERB. (TÜMÜ) UZ. J. ÇVŞ. (TÜMÜ)
ASTSB. ÇVŞ.
ASTSB. KD. ÇVŞ. JANDARMA MEMURU 10
BAŞPOLİS MEMURU
POLİS ÜSTMEMURU
ASTSB. ÜSTÇVŞ.
ASTSB. KD. ÜSTÇVŞ. JANDARMA ÜSTMEMURU 10
KIDEMLİ BAŞPOLİS MEMURU
POLİS BAŞMEMURU
ASTSB. BÇVŞ.
ASTSB. KD. BÇVŞ. JANDARMA BAŞMEMURU YAŞ HADDİ

Madde 4- Emniyet Genel Başkanı, Emniyet Genel Başkan Yardımcıları ve İl Emniyet başkanları, İçişleri Bakanının teklifi Başbakanın uygun görüşü ve Cumhurbaşkanının onayı ile merkez veya il Valilerinden atanır.
Madde 5- İl Polis Başkanı ve İl Jandarma Başkanı, İçişleri Bakanının teklifi ve Başbakanın onayı ile Polis Başmüdürlerinden ve Jandarma Başmüdürlerinden atanır.
Madde 6- İlçe Emniyet Başkanları, doğrudan İl Emniyet Başkanı tarafından Polis Üstmüdürlerinden veya Jandarma Üstmüdürlerinden atanır. İlçe Emniyet Başkanının hangi birimden atanacağına, İl Emniyet Başkanı İlçe genel durumunu göz Önüne alarak karar verir; ancak İlçe Emniyet Başkanı her halde İlçe Polis ve Jandarma Başkanlarından kıdemli olur.
Madde 7- Polis memur ve amirleriyle, jandarma memur ve amirleri arsında astlık üstlük münasebeti vardır.
Madde 8- Polis ve Jandarma sorumluluk alanlarını doğrudan İl Emniyet Başkanı belirler.
Madde 9- Polis, Jandarmanın; Jandarma Polisin sorumluluk alanlarında daimi olarak görevlendirilemez. Geçici görevlendirmeler ise üç ayı geçemez. Bie personel bir yıl içinde en fazla üç ay geçici görevlendirilebilir. Geçici görev onaylarını İl Emniyet Başkanı verir.
Madde 10- İl Emniyet Başkanı İlin asayiş ve güvenliğinin sağlanmasından İl Valilerine karşı sorumludur.
Madde 11- İl asayiş toplantıları, İl Emniyet Başkanının başkanlığını, İl Polis Başkanı ile İl Jandarma Başkanının üyeliğini yaptığı bir heyet ile İl Valisinin başkanlığında ve onun belirlediği yerde her pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapar.
Madde 12- İlçe Emniyet Başkanları ilçenin asayiş ve güvenliğinin sağlanmasında kaymakamlara karşı sorumludur.
Madde 13- İlçe asayiş toplantıları, İlçe Emniyet Başkanın başkanlığını, İlçe Polis Başkanı ile İlçe Jandarma Başkanının üyeliğini yaptığı bir heyet ile Kaymakamın başkanlığında ve onun belirlediği yerde her pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılır.
Madde 13- İl Emniyet Başkanları ildeki tüm polis ve jandarma memur ve amirlerinin il merkezinde ve ilçelerde atamasını yapar ve istihdam eder. İl Emniyet Başkanları bu yetkisini devredemez.
Madde 14- İl Emniyet Başkan Yardımcıları, Emniyet Genel Başkanının teklifi, İçişleri Bakanın onayı ile Polis ve Jandarma Başmüdürlerinden atanır. Hangi ilde ne kadar İl Emniyet Başkan Yardımcısı olacağını il durumunu göz önünde bulundurarak İçişleri Bakanı belirler.
Madde 15- İl Emniyet Başkanları Valilik Makamına doğrudan bağlıdır.
Madde 16- Emniyet Genel Başkanı Bakanlık Makamına doğrudan bağlıdır.
Madde 17- İl Emniyet Başkanı İl tebrikatı giriş sırasında belediye başkanından sonra gelir.
Madde 18- İl Polis Başkanı ile İl Jandarma Başkanı İl tebrikatı giriş sırasında kendi arasındaki kıdeme göre Kaymakamlardan hemen sonra gelir.
Madde 19- İlçe Emniyet Başkanı İlçe tebrikatı giriş sırasında belediye başkanından hemen sonra gelir.
Madde 20- İlçe Polis Başkanları ile İlçe Jandarma Başkanları ilçe terbrikatı giriş sırasında Cumhuriyet Başsavcılarından hemen sonra gelir.
Madde 21- İl Emniyet Başkanları İl Valilerine tanınan tüm haklardan yararlanırlar.
Madde 22- İl Emniyet Başkanının yokluğunda yerine en kıdemli yardımcısı vekâlet eder.
Madde 23- Polis ve Jandarma memuru, üstmemur, başmemur, komiser, üstkomiser, başkomiser, rütbesindeki personel +3600 ek göstergeye; müdür, üstmüdür, ve başmüdür rütbesindeki personel +4200 ek göstergeye tabidir.
Madde 24- 3201 ile 2803 sayılı kanunlar ile bu kanun aksine hüküm taşıyan bütün kanun maddeleri mülgadır.Km
Madde 25- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 26- Bu kanunu İçişleri Bakanı yürütür.

Kaynak: hesaplimemur.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.