Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Oyuncak Fabrikası Açılıyor

Sinop’ta Türk-Belarus ortaklı Polesie TR Oyuncak Fabrikası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile açılıyor.

Oyuncak Fabrikası Açılıyor
Aslan Özdemir
16 Ocak 2020 17:06

Türk-Belarus ortaklı Polesie TR, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile açılıyor.

Hayrettin Kaya

Sinop’ta kurulan Türk-Belarus ortaklı Polesie TR ile ilgili Basın açıklaması yapan Şirketin Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt, Polesie TR ‘ nin kuruluşu, hedefleri ve resmi açılış töreni ile ilgili bilgi verdi. Basın açıklamasında Türk-Belarus ortaklı Polesie TR’nin 12 Haziran 2019 tarihinde Sinop’ta kurulduğuna işaret ederek “ Türk-Belarus ortaklı şirketimiz Polesie TR,  12 Haziran 2019’da Türkiye’nin Sinop şehrinde kurulmuş, 01 Ekim 2019 tarihinde ise üretime başlamıştır. Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt, Belarus-Türkiye Yatırım Danışmanı ise Taner Dinçkurt’tur.” dedi.

Fabrikanın kuruluşundan sonra geldiği aşama ilgili bilgi de veren Şirketin Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt: “Fabrikamızda şu anda 160 kişi çalışmaktadır. Mayıs ayına kadar çalışan sayısının 300’ü, yıl sonuna kadar ise 450’yi bulması planlanmıştır. Fabrikamız 16.000 metrekare kapalı alan, 84.000 metrekare açık alandan oluşmaktadır. Sinop’taki fabrikamızda plastik oyuncakların üretim ve montajlanması yapılıp, hazırlanan ürünler müşterilerimize sunulmaktadır. “ şeklinde konuştu.

Polesie TR’nin önümüzdeki süreci ile ilgili bilgi veren Yener Dinçkurt şunları söyledi “Yaptığımız planlara göre fabrikamızda enjeksiyon makinalarının miktarı 60 adede yükseltilecek ve toplamda 1.200 çalışan olacaktır. Planlarımız arasında mayıs ayı itibariyle 24.900 metrekare kapalı alan yeni fabrika binamızın inşa edilmesi de vardır. Bu planların ve çalışmaların tamamı projelendirilmiş olup zamanlamasına uyularak tamamlanacaktır. Polesie Tr tarafından üretilen ürünler Türkiye iç piyasasında satılmakla beraber Avrupa Birliği ve Afrika pazarlarına da sunulacaktır. 2020 Şubat ayında ihracata başlanacaktır. 2020 yılı  ihracat hedefimiz 10.000.000 dolar, 2021 yılı ihracat hedefimiz ise 28.000.000 dolardır. Ürünlerimizin yüksek kalitesi; müşterilerimizin seçiminde önemli rol oynamakta olup dünyanın birçok ülkesinde aileler güvenle çocuklarına Polesie oyuncaklarını tercih etmektedirler. “

“En büyük gücümüz kalitemiz” ve “ oyuncakların renkli dünyasını sunuyoruz” diyerek sözlerine devam eden Şirketin Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt Sinop’ta kurulan Türk-Belarus ortaklı Polesie TR’nin resmi açılış töreni ile ilgili de bilgi verirken şunları  söyledi “1998 yılından bu yana sektörün en büyük oyuncak markalarından biri olan Polesie; Belarus’un Kobrin şehrinden çıktığı yolculuğuna dünyanın farklı yerlerinde açtığı fabrikaların ardından, en son teknoloji ile donatılmış yeni fabrikasını Türkiye’nin kadim liman şehri Sinop’ta açıyor. Açılış günü açıklayacağımız 2020-2021 yatırım ve büyüme planımızda ön gördüğümüz 60 makine ve 1.200 çalışan hedefine giden yolda “En büyük gücümüz kalitemiz” diyen Polesie, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun katılımıyla 19 Ocak 2020 Pazar günü saat 13:30’da açılacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.