Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Men Dakka Dukka

6 Haziran 2013 16:48

Adem Yalçınkaya

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Beşşar Esad için sarf ettiği o muhteşem cümle. Neden bu kadar sevdim bunu? Hemen açıklayayım; her yerde ve her zaman dilimi içerisinde, yani zaman ve mekân ayrımı olmadan, herhangi bir olayı anında anlatan bu kadar basit, yalın ve etkili bir cümle olamaz. Sokaklarda yaşayan berduş ta nasiplenir bu etkili cümleden, en son örnekte gördüğümüz gibi Başer Esat ta payını çatır çatır alır.

 

Bire bir kelime olarak çeviri yapıldığında;

Kapı çalanın, kapısı çalınır demek,

Çalma kapımı, çalarlar kapını demek,

Etme bulma dünyası demek,

Rüzgâr eken, fırtına biçer demek,

Eden bulur demek.

 

Eğer kendi yandaşlarına, muhteşem ötesi ve oldukça sinsi bir şekilde  ayrıcalıklar sağlayıp diğerlerini elinin tersiyle şöyle bir atıyorsan yardan aşağı; men dakka dukka!

 

Ben herkese eşit mesafedeyim diyerek güzel bir cümle sar ederken yüzün yandaşlarına dönükse ve aradaki bu mesafenin süreklilik arz ettiğini düşünüyorsan ve uygulamalarınla göstermeye çalışıyorsan; men dakka dukka!

 

Ülkenin değerli beyinlerini hangi akla hizmetle yaptıysan artık uyuşmuş hale getirmeye çalışmışsan, çalışıyorsan ve çalışacağını düşünüyorsan, men dakka dukka!

 

Tam istediğin gibi, uyuşuk hale gelmiş genç beyinlerin daha da uyuşarak, sorgulamayan, üretmeyen, şekilci bir hale gelmiş olmalarının önünü daha da açacak ve milletin kâğıt kokusuyla bağını kesmeye çalışan, kim bilir hangi yandaş elektronikçinin cebini dolduran tablet bilgisayar kampanyası düzenleyerek bir de utanmadan bunun reklamlarını yapıyorsan; men dakka dukka! Fırsat Avucumuza Talebelere İlim Hikâye (FATİH) projesi ile kafaları karıştırıp eğitim meğitim, ilim milim hikâye diyorsan; men dakka dukka!

 

Çocukları öcüyle korkutmaya çalışan (sözüm ona) büyükler gibi, halâ dışarıda kalan beyin takımı, eylem grubunu cezaevleriyle korkutmaya çalışıyorsan; men dakka dukka!

 

Bu arada unutmaman gereken bir durum daha var; ne çocuklar öcüden ne de bahsettiğimiz büyükler ceza ve tutuk evlerinden korkarlar. Dikkat ediniz efendim; men dakka dukka!

 

Artık satacak mal bulamadığından, ileride satılabilecek değer ortaya çıkartmaya çalışarak ileride çalacağın minarelere kılıf hazırlıyorsun; men dakka dukka!

 

Padişahım çok yaşa; men dakka dukka!

Padişahım unutma; men dakka dukka!

Padişahım acıma; men dakka dukka!

Padişahım korkutma; men dakka dukka!

Padişahım adam satma; men dakka dukka!

Padişahım vatan satma; men dakka dukka!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.