Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, TVNET ekranlarında, 31 Mart 2019 Yerel Seçim Süreci ve Marka Şehir Sinop’a yönelik AK Parti Projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
7 Mart 2019 13:18
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, TVNET ekranlarında, 31 Mart 2019 Yerel Seçim Süreci ve Marka Şehir Sinop’a yönelik AK Parti Projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Seçim İttifakı Beka Açısından Değerlendirilmeli
Maviş, “Cumhur ittifakına taktik ve stratejik bir seçim ittifakı olarak bakmadıklarını,  3-5 belediye kazanmak için ortaya konulan bir irade olmadığını, 31 Mart’tan sonra ülkemizi kaotik bir ortama sürüklemek isteyenlere ve bölgemizde yaşanan krizlerden selametle çıkış amacıyla ülkemizin geleceğini ve bekasını sağlamaya yönelik yapılan bir birlik hareketi olduğunu” ifade etti.
Belediye Seçimlerinde Çok Şanslıyız
Maviş, MHP Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Hasan DEMİR’in, seçim çalışmalarına başlamasından sonra Sinop’ta da hayat bulan Cumhur ittifakının gerçekleşmesi sebebiyle adaylıktan feragat ettiğini, 1. Sıra Belediye Meclis Üyesi adayı olarak diğer arkadaşlarımızla birlikte listelerin tamamlandığını, seçim başarısı açısından Sinop’u şanslı iller arasında gördüklerini ifade etti.
Sinop’lular AK Belediyecilik Bekliyor
Maviş Sinop’luların sandıktan AK Belediyecilik beklediklerini, doğal güzelliğiyle tarih kültür ve medeniyet şehrinin Allah vergisi pek güzelliği bir arada barındırdığını, mutlu insanlar şehri Sinop’ta olmaktan ve yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Sinop Yeterince Yerel Hizmet Göremedi
Maviş, Merkezi hükümetin ulaşımdan sağlığa, eğitimden gençlik spora birçok kamu yatırımı yapmasına rağmen yerel hizmetler açısından Sinop’un hak ettiği yerde olmadığını ifade etti.
Sinop Merkezi Yatırımlar Konusunda Avantaj Yaşadı
Maviş, Sinop’u marka şehir yapmak istediklerini, Kuzeyin Yıldızı Sinop’un Türkiye’nin parlayan yıldızı olmasını istediklerini, bu sebeple Merkezi hükümetle uyumlu çalışabilecek AK Belediyeciliğe ihtiyaç duyulduğunu, vatandaşın beklentisinin de bu yönde olduğunu sokak ve caddelerde gördüklerini ifade etti.
Maviş, Sağlık alanında 300 yataklı devlet Hastanesinin Mart ayı içinde hizmete girecğini, İl Sağlık Komleksinin hizmet vermeye başladığını, okul ihtiyaçlarının karşılanması sebebiyle tekli eğitim veren ender iller arasında yer aldığını, Sinop Üniversitesi kampüsünün genişleyerek büyüdüdüğünü, öğrenci yurt kapasitelerinin artırılması sebebiyle bu yıl barınma problemi yaşanmadığını, Dokuzoğlu Şehir stadı, Tenis Kortu Masa Tenisi Merkezi, Yüzme Havuzu ve Spor Salonuyla spor yatırımlarında büyük sıçramanın yaşandığını, ulaşımda Sinop Samsun, Sinop Gerze ve Erfelek yol ayrımına kadar büyük yatırımların tamamlandığını, kapasitesi artırılan havaalanıyla merkezi hükümet yatırımlarının kendisini bariz bir şekilde gösterdiğini ifade etti.
Yeni Dönemde Sinop’u Prestij Projeler Bekliyor
Maviş, Şehirlerin ve demokrasilerin meydanlarıyla anılmasından hareketle Valilik ve kamu binaları taşınarak, trafik, otopark ve diğer yığılmaların önleneceğini, günlük yaşamın akışındaki sorunların kaldırılacağını, Deniz Şehitliği, Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Mahmut Kefevi Cami ile Şehir Meydanının bütünleştirileceğini, Adliye’nin farklı bir yere taşınmasının sağlanarak gelen ziyaretçilere adanın bütün güzelliğini anlatıp tanıtabileceğimiz Kent Müzesine Tarihi Binada kavuşulacağından bahsetti.
Maviş, Özel İdare ve Belediye Binasının kaldırılarak, tarihi Garnizyon Binasıyla birlikte Tarihi Saat Kulesi ve Tarihi Surların önünün açılmasının sağlanacağını, Sinop’umuzun en önemli tarihi varlıklarından biri olan Tarihi Cezaevinin, Avrupa Birliğinin Hibe Fonlarından sağlanacak 6 milyon EURO bütçeli restorasyon ihalesinin Mart ayı sonunda gerçekleştirilmesini planladıklarını ifade etti.
Maviş, Trafik sorununun çözümü için Sinop’luların uzun yıllardır beklediği Çevre yolu konusunun Eski Başbakanımız Binali Yıldırım Bey başta olmak üzere eski Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan Beyin destekleriyle avan projelerinin hazırlandığını 16 Mart’ta Sinop’a geldiğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan Bakanımızla konuyla ilgili görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti.
Sinop Emanetine Sahip Çıkacağız
Maviş, Yeşille mavinin buluştuğu, kadim şehir Sinop’un Selçuklulardan Pervaneoğullarına, Candaroğullarından (İsfendiyaroğulları) Osmanlı Devletine kadar bir çok tarihe şahitliklik ettiğini, aynı zamanda tarihin emaneti olan Sinop’un hakkını verecek çalışmaları devam ettireceklerini ifade etti.
Maviş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ın Sinop’un  mutluluğunun sebebini Sinop havalimanına inerken ilk gördüğü manzarayla ilişkilendirmesi konusunda paylaştığı duygularını da aktardı.
MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU MAVİŞ, TVNET’E DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.