Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

MAVİŞ, SİNOP-AYANCIK YOLU YAPILIYOR

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop-Ayancık Devlet Yolu, yapım çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. 

MAVİŞ, SİNOP-AYANCIK YOLU YAPILIYOR
Aslan Özdemir
11 Ocak 2018 09:56

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop-Ayancık Devlet Yolu, yapım çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. 

Hayrettin Kaya

MAVİŞ; Karadeniz Sahil Yolu kapsamında projelendirme çalışmaları devam eden Sinop-Ayancık yolunun Ayancıktan Sinop’a devam eden 10 km’lik kesiminin ihalesinin 29.12.2017 tarihinde 242.970.764 TL ihale bedeli ile sonuçlandırıldığını, 2018 yılı Ocak ayı sonuna kadar sözleşme imzalanarak yol yapım çalışmalarına başlanacağını ifade etti. 

Ayancık-Sinop yoluyla ilgili açıklamalarına devam eden MAVİŞ, denizin 40 metre açığından tahkimatla geçilecek şekilde projelendirilme ve onay işlemlerinin kısa bir süre önce tamamlandığını, 24 metre genişliğinde ve bölünmüş olarak yapılacak yolun, BSK (Sıcak Asfaltstandartında olacağımüjdesini verdi.

Ayrıca Sakız yoluyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren MAVİŞ, virajların azaltılması, heyelanlı kısımların düzeltilmesi ve yol yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü, yolun biten kısımları ile yeni yapılacak 18 km’likkısmının, yani 42 km’lik yolumuzun tamamının sıcak asfalt olarak kaplanacağını ifade etti.

Çatalzeytin-Türkeli-Helaldı Yolu hakkında da bilgi veren MAVİŞ, Türkeli’ne sosyal ve ekonomik olarak büyük bir ivme kazandıracak olan ve Türkeli tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan, toplam uzunluğu 21 km’lik Türkeli-Çatalzeytin sahil yolunda deniz doldurma işlemi, asfaltlama, köprü, viyadük ve yol yapım çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği bilgisini verdi.

MAVİŞ, SİNOP-AYANCIK YOLU YAPILIYOR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.