Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

“KÖYDES ONAYLANDI”

“SİNOP KÖYLERİNE 43 MİLYON TL ÖDENEK GELDİ”

“KÖYDES ONAYLANDI”
Aslan Özdemir
12 Mayıs 2020 11:54

“SİNOP KÖYLERİNE 43 MİLYON TL ÖDENEK GELDİ”

Hayrettin Kaya

Sinop İl Özel idaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, KÖYDES Projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Sinop ve ilçelerine bağlı köylere toplam 43 milyon liralık ödenek ayrıldığını açıkladı.

Ülkemizde kırsal kalkınmanın sağlanması ve köylerimizin yol, su ve kanalizasyon ihtiyaçlarının giderilmesini temin amacıyla başlatılan Köy Alt Yapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında, Sinop ve ilçelerine bağlı köylere 2020 yılı için 43 Milyon TL’lik ödenek tahsis edildi.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2020 Yılı yatırım programı kapsamında Sinop’a 43 Milyon TL KÖYDES ödeneği ayrıldığını belirterek bu ödenekle birlikte Merkez ve ilçelere bağlı köylerin, yol, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı ihtiyaçlarının giderileceğini, yarım kalan yatırımlarında yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

“YOL VE İÇME SUYU TESİSLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE ÖNCELİK VERİLECEK”

Ödeneğin İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerince belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı alanlarında kullanılacağını ifade eden Yahya Çınkıl, “Cumhurbaşkanımızın onayladığı 2020 yılı yatırım programı kapsamında KÖYDES tarafından ilimize toplam 43 Milyon TL’lik bir ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekle Sinop Merkez ve ilçelerimizde toplam 135 kilometre yol çalışması yapılacaktır. Ayrıca içme suyu tesislerimizin geliştirilmesine ve onarımına da öncelik verilecek, bu kapsamda 64 adet içme suyu projesi uygulanacaktır” dedi.

Sinop’a sağlanan bu ödenekle birlikte köylerde tespit edilen ihtiyaçların giderileceğini ve eksik kalan yatırımların da yıl içerisinde tamamlanacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İlçe Kaymakamlarımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, İlçe Özel İdarelerimiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerimizce belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı tekliflerinden oluşan ve Sayın Valimiz Köksal Şakalar’ın tensipleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ilettiğimiz KÖYDES 2020 programımız onaylanmıştır.

Program teklifini oluşturan ve uygulamasını da birlikte gerçekleştireceğimiz İlçe Kaymakamlarımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Yol-Ulaşım Hizmetleri, Su-Kanal Hizmetleri ile İşletme Müdürlüklerimize, İlçe Özel İdare Müdürlüklerimize, Köylere Hizmet Götürme Birliklerimize emek ve gayretleri için hususiyetle teşekkür ediyorum.

Ayrıca devletimizin gücünü ve cömertliğini bizlere hissettiren bu ödeneğin ilimize tahsis edilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sayın Valimiz Köksal Şakalar’a, Sayın Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e canı gönülden teşekkür ederim. Şehrimiz için hayırlı olsun.”

“KÖYDES ONAYLANDI” “KÖYDES ONAYLANDI” “KÖYDES ONAYLANDI”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.