Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

İşletme Sahipleri Dikkat: Müşterilerinizden Yorum Almaktan Çekinmeyin!

İşletme Sahipleri Dikkat: Müşterilerinizden Yorum Almaktan Çekinmeyin!
Hayrettin Kaya
15 Ekim 2019 19:37

Müşteri yorumlarından çekinmeyi bırakın, müşterilerinizin hakkınızda yorumlar yapmalarını sağlamak için uğraşmalısınız! Neden mi? Çünkü müşteri yorumlarının işletmenize katkısı büyük olacak! Pazarlama stratejilerinden, itibar yaratmaya, müşteri memnuniyetini sağlamadan müşteri deneyimini geliştirmeye kadar birçok noktada markanıza faydalı olabilecek bu müşteri yorumları edinmeye değer!

Aslan Özdemir

Araştırma sonuçlarına göre gerçek istatistiklerle konuşacak olursak, müşterilerin%92’si, satın alım kararlarını vermeden önce mutlaka deneyimli müşterilerin yorumlarını okuyor. Potansiyel müşterileriniz sizin hakkınızda bilgi edinmek istiyorlarsa, onlara bu bilgileri siz sunmalısınız. Bu yüzden, mevcut müşterilerinizin deneyimleri hakkında yorumlar yapmalarını sağlamalı ve bu yorumları herkesle paylaşmalısınız.

Eğer müşterilerinizin yorumlarını almaya başladıysanız, yapabileceğiniz en iyi şey marka itibarınızı oluştururken bu yorumlardan yararlanmak olacak. Çünkü, araştırmalara göre müşteriler artık geleneksel pazarlamaya olan güvenlerini kaybetmiş ve kullanıcıların ürettiği içeriklere güveniyor durumdalar. Müşterileriniz yorumlar yaparak bu güvenilir içeriği üretiyorlarsa, size düşen yalnızca bu yorumları duyurmak! 

İşletme Sahipleri Dikkat: Müşterilerinizden Yorum Almaktan Çekinmeyin!

Müşteri Yorumlarını Nasıl Kullanmalısınız?

  • Müşteri Yorumlarını Sosyal Kanıtlara Dönüştürün

Müşteri yorumlarını oldukça çeşitli yerlerde kullanmak mümkün. Bunlardan biri ise, itibarınızı oluşturmanıza katkı sağlayacak olan sosyal kanıtlar. Sosyal kanıt nedir derseniz, insanların, diğer insanların davranış ve geri bildirimlerine güvenmelerini sağlayan herhangi bir durum diyebiliriz. Yani, potansiyel müşterilerinizin mevcut müşterilerinizin deneyimlerine dayalı yorumlarından etkilenerek satın alım kararları vermeleridir. Bunu sağlamayı herkes ister değil mi? Müşteri yorumları olduğunda, bunu sağlamak çok da zor değil. 

Müşterilerinizin yorumlarını, potansiyel müşterilerinize ulaşabileceğiniz her türlü kanaldan yayınlamalısınız. Sosyal medya hesaplarınız, internet siteniz, reklamlarınız ve hatta ürün ambalajlarınızda bile müşteri yorumlarına yer verebilirsiniz.

  • Müşteri Yorumlarını Pazarlama Stratejilerinize Ekleyin

Müşteri yorumlarının sıklıkla yapıldığı Şikayet Var’da, markaların müşteri memnuniyeti oranları da görülüyor. Pazarlama stratejinize müşteri memnuniyeti oranınızı ve deneyiminden memnun müşterilerinizin yorumlarını dahil ederek Müşterilerin Şikayet Var’a karşı duydukları güçlü güveni, marka itibarınızı pekiştirmek için kullanabilirsiniz. 

Bunu yapabilmenin birçok yolu var. Müşteri memnuniyeti oranınızı televizyon reklamlarınızın içeriğinde geçirebilir, internet sitenizde vurgulayabilir, müşterilerinize gönderdiğiniz e-postalarda geçirebilirsiniz.

  • Kullanıcıların Ürettiği İçerikleri Kullanın

Kullanıcıların ürettikleri içerikleri kullanmak, hem kullanıcıların diliyle üretilmiş olduğundan SEO formatına uygun hem de potansiyel müşterilerinizin güvenini kazanacak olması sebebiyle, oldukça faydalı olacaktır. 

Şikayet Var gibi yorum platformlarına her gün hakkınızda birçok içerik ekleniyor. İçerik ekibinizle birlikte sizlerin bir günde bu kadar çok içerik üretmeniz çok da kolay değil. Ayrıca, güvenilir içerikler her zaman kullanıcılar tarafından üretiliyor.

Bu konuda daha yaratıcı olabilir, sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Müşterilerinizin hakkınızda yapmış oldukları yorumları son trendlere uyarak videolaştırabilir, dijital platformlarda potansiyel müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. 

Kısacası, müşteri yorumlarını almaktan çekinmemelisiniz. Hatta, müşteri yorumları alabilmek için uğraşmalısınız. Yazının sonlarına geldiğimize göre, marka itibarınıza oldukça fazla katkı sağlayacak bu yorumları gururla paylaşacağınızdan emin olduğumuzu söyleyebiliriz. Mutlu müşterilerinizin yorumlarını herkesle paylaşacağınız keyifli içerikler oluşturmanız dileğiyle!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.