Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Fenerbahçe’de ‘Kocaman’ sorun!

6 Şubat 2018 10:38

Fenerbahçe, bir hafta önce Trabzon’da 2 puan bırakmış, bu hafta oynayacakları Gençlerbirliği maçından mutlaka 3 puan alması gerekiyordu.

Fenerbahçe, bir hafta önce Trabzon’da 2 puan bırakmış, bu hafta oynayacakları Gençlerbirliği maçından mutlaka 3 puan alması gerekiyordu. Ancak hafta içi Giresun’da oynanan Ziraat Kupası müsabakasından sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın basına verdiği demeçlerde “Bu sene Fenerbahçe ne ligde, ne kupada bu hakemler ile zor” diyerek hakemler üzerinde algı oluşturmaya çalışırken, bir taraftan da Fenerbahçe taraftarlarının maça gitmesini engelliyordu.

Hayrettin Kaya

Çünkü Fenerbahçe taraftarı iddialı olmayı ve her zaman takımının zirveye oynamasına alışkın bir kitledir. Takımının teknik direktörünün bu şekilde demeç vermesine Gençlerbirliği maçında stadyumu doldurmayarak tepkisini gösterdi.

Hafta arası kupa maçında Beşiktaş ile oynayan başkent ekibi, Ankara’ya gitmeyerek Fenerbahçe maçına İstanbul’da hazırlandı. Nereden mi biliyorum? Çünkü Kalamış’taki bir otelde perşembe, cuma ve cumartesi günü, ‘Kırmızı Kara, Bura Ankara’ sloganı ile otelin önünde otobüsleri hep durdu. Zannediyorum, Fenerbahçe tesislerinde idman yaparak müsabakaya hazırlandı!

Onursal başkanlarının isminin verildiği İlhan Cavcav liginde kümede kalmaya oynayan Gençlerbirliği, Fenerbahçe maçına İstanbul’da hazırlandı.

Fenerbahçe, karşılaşmaya gelecek olursak, Aykut Kocaman uzun zamandır yedek bıraktığı Valbuena ile başladı. İlk  yarı belki de son üç yılın en iyi ofansif futbolunu oynadı. İlk devrede iki topu direkten dönen Fenerbahçe, neden ve niçin olduğu anlaşılmayacak şekilde yine kişisel hatadan dolayı  Dirar’ın ters bir kafa vuruşu ile iyi oynadığı ilk yarıda geriye düştü. Volkan’ın kalesini bu kadar çıkarak terk etmesi de tecrübesine hiç yakışmadı. Seyirci ilk yarı 1-0 mağlup olmasına rağmen iyi oynayan takımından galip geleceğinden çok emindi. İkinci yarı orta alanda top alan Alper, 18 dışından şık bir vuruşla beraberliği sağladı.

İlk yarı hata yapan Nabil Dirar, Fener’i öne geçiren golü attı. Yine ‘Futbol hatalar oyunu’ olduğunu Mehmet Topal’ın ters vuruşuyla rakibine ikram ettiği pas ile Gençlerbirliği beraberliği sağladı. Fenerbahçe bu sene bireysel hatalardan garanti 12 puan kaybetti. Demek ki, Fenerbahçe futbol takımı kişisel hatalara çözüm bulamıyor. Önümüzdeki hafta oynanacak Başakşehir maçı Kanarya için olmazsa olmaz nitelik taşıyor.

Son sözüm; bu sene Fenerbahçe şampiyonluk potasına bir giriyor, bir çıkıyor. Rakipleri puan kaybettiği için Sarı-Lacivertliler potada duruyor. Bir de bunun üstüne Aykut Kocaman’ın demeçleri Fenerlilerin içini yakıyor. Böyle devam etmesi halinde mutlu son zor gözüküyor.

Adil Yıldız

05.02.2018

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.