Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okumak İzmir’de yaşamak

Dokuz Eylül üniversitesini kazandıysanız bu yazıyı okumanızda fayda var. İzmir’de öğrenci olarak yaşamak ve İzmir hakkında bilgi almak istiyorsanız bu yazımız tam size göre…

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okumak İzmir’de yaşamak
26 Eylül 2017 14:44

Dokuz Eylül üniversitesini kazandıysanız bu yazıyı okumanızda fayda var. İzmir’de öğrenci olarak yaşamak ve İzmir hakkında bilgi almak istiyorsanız bu yazımız tam size göre…

Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonucu ile farklı farklı şehirlere yerleşen birçok öğrenci bulunmakta. Sizler de bu öğrencilerden biri olarak Dokuz Eylül Üniversitesi’ni kazandınız ama İzmir hakkında bir bilginiz yok mu? O halde sizi şöyle alalım… İzmir’de öğrenci olarak yaşamak nasıldır, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yakın kiralık evleri nerelerde bulabilirsiniz? Aklınızdaki tüm soru işaretlerinin karşılıkları bu yazıda.

İzmirde öğrenci olarak yaşamak…

Kalabalık nüfusuyla dikkat çeken İzmir, tarihi ve sosyal mekanlarıyla ismiyle müstesna “güzel” bir şehir. Bu şehirde ulaşım sorunu pek yaşanmaz. Şehir merkezine uzaklığı ne olursa olsun birçok ilçesinden merkeze, merkezinden ilçelerine ulaşım imkanı bulunuyor. İzmir kiralık ev seçenekleri ile de pek çok fırsat sunar. Zingat.com bölge raporu verilerine göre bu şehirde 100 metrekarelik bir ev kiralamak için 793 TL ile 1321 TL aralığında bir miktarı her ay bütçenizden ayırmanız gerekmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir’de dört farklı kampüs alanına yayılmış: Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü, Buca Eğitim Fakültesi Kampüsü, Tınaztepe Kampüsü ve Balçova Kampüsü olmak üzere… Ayrıca Dokuz Eylül 11 farklı yerleşim biriminde (Alsancak, Balçova, Buca, Karabağlar, Narlıdere, Torbalı, İnciraltı, Urla, Seferihisar, Foça, Bergama) 13 Fakülte, 4 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 10 Enstitü ve 49 Uygulama ve Uygulama Merkezi bulunur. Yani okuduğunuz bölüm Dokuz Eylül Üniversitesi’nin hangi yerleşim yerine yakınsa orada kiralık ev tutmanız yararınıza olacaktır.

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yakın kiralık evler

Şayet, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi ya da Yabancı Diller Yüksekokulu’nu kazandıysanız kampüsünüz Buca’da! O halde Dokuz Eylül Üniversite’sine yakın kiralık ev bakıyorsanız, rotanızı Buca’ya çevirmelisiniz.  fiyatları ortalama 1.026 TL civarında. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre 100 metrekarelik kiralık evler 770 TL’den başlıyor ve 1.283 TL’ye kadar uzanıyor. Buca’ya ulaşım rahat ve kolaydır. Sınırları içerisinde 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi,  Tınaztepe kampüsü, Yükseköğretim Fakültesi, Meslek Yüksekokulu gibi kampüsleri barındırdığından ötürü tam bir öğrenci ilçesi olduğunu söylememiz doğru olacaktır.

Güzel Sanatlar Fakültesi, Hemşirelik ve Tıp Fakültesinin bulunduğu Narlıdere de kiralık ev tutabileceğiniz yerler arasında. Minimum 887 TL’den başlayan kiralık ev fiyatları 1.478 TL’ye kadar uzanıyor. Bu kampüste okuyorsanız, Balçova’da da kiralık ev tutabilirsiniz. Bu ilçe Türkiye’deki jeotermal enerjiyle ısınan ilçelerden biri. Balçova denildiğinde akla ilk gelenler arasında teleferik ve termal tesisler gibi güzellikleri gelir. Ayrıca bu bölgenin öğrenci potansiyeli yüksektir. Bu da sosyal açıdan avantaj sağlar. Zingat.com bölge raporu verilerine göre  fiyatları 921 TL ile 1535 TL aralığında. Burada ev tutmak için bu miktarı her ay bütçenizden ayırmanız gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.