Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

BİR OLALIM, BİRLİKTE GELECEĞE HAYKIRALIM

7 Mart 2020 12:40

Haydi, maça maça diye başlık attım bundan önceki köşe yazımda. Şampiyon olması için 7000 kişi ile oynadık Süper Amatör ligi son müsabakasında. Tarih yazdık. Tarih sayfalarında yerimizi aldık.

Haydi, maça maça diye başlık attım bundan önceki köşe yazımda. Şampiyon olması için 7000 kişi ile oynadık Süper Amatör ligi son müsabakasında. Tarih yazdık. Tarih sayfalarında yerimizi aldık.

İstanbul Süper amatör ligi şampiyonu tacını taktık. O gün yediden yetmişe tüm Sinoplular Stadyuma koştular. Davul zurna eşliğinde bize ait olan herkesin anılarının canlandığı Ayancık eğmeleri, Karasuda Pazar var bölgemize ait melodileri dinledik. . Stadyum’dan tüm Türkiye’ye mutluluk taşıdık.

Şampiyon olmanın gururu ile göğsümüz dik ayrıldık Kemal Aktaş Stadyumundan. Tüm Sinoplular çocuk gibiydik. Ele avuca sığmayan afacan çocuklar gibi. Birbirlerini uzun zamandır görmeyen hemşeriler sıkı sıkıya sarıldı tribünde. Tek vücut olduk. Omuz omuza takımımıza destek verdik. Kadını da oradaydı. Genci de, hocası da, İş insanı da, siyasetçisi de, işçimiz de, esnafımız da. Tek bir ortak noktamız vardı;’’İstanbul SinopSpor’’ ve Sinop sevdası.

Ayancık, Türkeli,Erfelek,Sinop,Gerze,Dikmen,Durağan,Saraydüzü ,Boyabat’ta oradaydı.Damatlar,gelinler,komşusunu da alarak gelmişti mutlu şehrin insanları.

Bu imece sadece Şampiyon olmak için bir araya gelen topluluk değil di. Biz gurbette yaşayan Sinopluların güzelliğe ve başarıya birlikte koşmanın göstergesiydi.

İstanbul Sinop Spor birleşmenin ruhunun adresi oldu. Takıma arka çıkan insanlar topluluğu oldu. Maça gelemeyenler daha sonra sosyal medyadan takip etti. Keşke işim olmasaydı bende orada olsaydım diyen, arayan onlarca dostum oldu.

Takım Şampiyon oldu. Bu süreç çok meşakkatliydi. Şimdi İstanbul Amatör liginde Play Off maçları oynayacağız. Yani Şampiyonlar ligi gibi. Her takım kendi alanında çok güçlü. Diğer grup birinci ve ikincileri ile oynayacağız. Her takım iddialı. Gurubumuz da kimler yok ki. Bir zamanlar Birinci ligde Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a, Beşiktaş’a ev sahipliği yapmış Bakırköy Spor,1908 tarihinde kurulmuş her maçını beş bin kişi ile oynayan Beykoz, Nişantaşı, Zenginler kulübü olarak bilinen Ted İstanbul Koleji, fikstür avantajımız var. Ancak hiçbir takım İstanbul Sinop Spor kadar güçlü değil.Takımımızın arkasında ‘’Bu sevda bitmez’’diyen Gurbetciler57 taraftar topluluğu ve İstanbul’da yaşayan üç yüz elli bin Sinoplu.

7 Mart Cumartesi günü İBB ESENLER STADYUMUN’DA SAAT:15.30’da Kuruçeşme Spor ile Play Off maçı ilk müsabakaya çıkıyoruz..İlk Üç maç çok önemli.Ya havlu atacak duruma geleceğiz, yada bu işi sonuna kadar devam ettireceğiz.

Hoca hazır, Futbolcular hazır, yönetim hazır, Taraftar da hazır mı? Gelin Cumartesi Stadyumu şenlik havasına sokalım. Yapılacak hiçbir mücadele hayal değildir. Kuzeyin yıldızları olarak;’’O sene Bu sene hep birlikte BAL ligine’’sloganı anlam kazansın.

Hep birlikte bu sene’’Hasrete son ‘’ diyelim. Bir olalım, birlikte geleceğe haykıralım. Haydi, maça o zaman el ele ,gönül gönüle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.