Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Başkan Ergül; GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTIK

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun Sinop ile ilgili verdiği SİT kararına Belediye olarak gerekli itirazı yaptıklarını söyledi.

Başkan Ergül; GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTIK
19 Şubat 2018 12:14

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun Sinop ile ilgili verdiği SİT kararına Belediye olarak gerekli itirazı yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ergül; “Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun verdiği karara itiraz için biz üst kurula gideceğiz. Üst kuruldan olumlu bir sonuç alamazsak konuyu yargıya taşıyacağız. Yani, vatandaşlarımızın uçup giden haklarını yeniden kazanabilmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Sinop Belediye Başkanlığı tarafından sürdürülen alt ve üst yapı çalışmaları, doğalgaz çalışmaları, sit alanları ve imar durumları ile ilgili Aşıklar Düğün Salonunda halk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Halk Bilgilendirme Toplantısı’na CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, doğalgaz firması yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BU BİRİLERİNE CEVAP VERME TOPLANTISI DEĞİL, BİLGİLENDİRME TOPLANTISIDIR
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, gerçekleştirdikleri toplantının kesinlikle birilerine cevap verme amaçlı düzenlenmediğini söyledi. Ergül; “Bu toplantı kesinlikle bir bilgilendirme toplantısıdır. Kimseye bir cevap verme toplantısı değildir. Bunu öncelikle belirteyim. Bugün merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevaplarını alacaksınız. İsterseniz en güncel olan konumuzdan başlayalım. Sinop’ta bizim temel hareketlerimizden olan imar planı çalışmalarımız var. Bunu beğenen oldu, beğenmeyen oldu. Mahkemeye veren oldu, çok güzel olmuş diyen oldu. Ama biz Sinop Belediyesi olarak her şeyi usulüne uygun olarak bir imar planı yaptık. Ancak biliyorsunuz Sinop, milattan önce 5 bin yılına kadar uzanan bir tarihe sahip. Nereyi kazsanız farklı medeniyetlere ait olan bulgulara rastlıyorsunuz. Dolayısıyla hizmetleri yaparken tarihle kavga etmemeniz gerekiyor. Ben de buna saygı duyuyorum. Ama son zamanlarda sanki Sinop yeni keşfedilmiş, bundan önce Sinop’ta tarih yokmuş gibi bir takım çalışmalar oluyor. Bunları bilmeniz, birinci ağızdan öğrenmeniz lazım” dedi.

BİZİM İŞİMİZ ŞOV YAPMAK DEĞİL HİZMET ÜRETMEK
Son günlerde bazı kesimler tarafından belediyenin şov yaptığı yönünde söylemleri olduğunu belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, belediyenin şov peşinde değil, hizmet peşinde olduğunu söyledi. Ergül; “Birileri bizi şov yapmakla suçluyor. Bizim işimiz şov yapmak değil. Bizim işimiz hizmet üretmek ve aynı zamanda sizleri de bilgilendirmek. Çünkü konunuza ilk önce siz sahip çıkacaksınız. Çünkü belediyenin tek başına bu işin üstesinden gelmesi mümkün değil. Kaldı ki biz gerekli çalışmaları layığından çok fazla yapıyoruz” diye konuştu.

GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTIK
Son günlerin önemli tartışma konularından bir tanesi olan sit alanı kararını da değerlendiren Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’u ve Sinopluyu zora sokacak bu karar ile ilgili gerekli itirazları yaptıklarını belirtti. Ergül; “Bundan yaklaşık 3 yıl önce Sinop’un girişinden itibaren ada kesimini olduğu gibi sit alanına dönüştürebilmek için bir takım çalışmalar vardı. Aynen o zaman şunu söyledim; “siz bize çıkın gidin buradan mı diyorsunuz?” yani böyle bir şey olamaz. Tamam tarihe saygımız var ama böyle bir şehrin olduğu gibi tarihi bir şehir olarak kabul ettirilmesi doğru değil. O dönemlerde itirazımız ses getirdi. Ancak o zamanlarda yapılamayanlar şimdi yapılmaya başlandı. Bizim Sakarya Caddesi, üzerinden cumhuriyet okulunun olduğu bölüme kadar olan alan için hazırladığımız imar planında normalde 5 kata kadar izinli parseller var. Bize anıtlar kurulunun 7 Şubat tarihinde gönderdiği karara göre bu imar planında 5 kata kadar izin verilen arsalar bir anda 3 kata indiriliyor ve kullanma katsayısı da yüzde 50’ye indiriliyor. Yani 100 metrekare bir arsanız varsa siz 50 metrekaresini kullanabiliyorsunuz. Bu kesinlikle hiçbir Sinoplunun talebi değildir, Sinop Belediyesinin talebi de değildir. İşte tarih ile ilgilenen insanlar böyle bir karar alıyorlar. Bu kararı da alırken Sinoplular ne der, Sinop Belediyesi ne der bunu hiç sormuyorlar. Biz bunları haber alınca hemen bir karşı oy yazısı gönderdik. Ancak burası yaklaşık 11 kişilik bir heyet. Bizimse sadece bir oyumuz var. Daha sonra biz bunun yazılı olarak bize gelmesini bekledik. Ama bu arada biz bunu Camikebir, Meydankapı ve Kaleyazısı muhtarlarımızla paylaştık. Daha sonra bize 7 Şubat tarihinde gelen tebligata istinaden biz tüm STK’larımıza, Parti İl Başkanlarımıza, tüm Milletvekillerimize yazı yazdık ve destek istedik. Bu yanlış karşısında birlik olalım dedik. Öyle birilerinin dediği gibi hiç bir şey yapmadık diye bir şey yok” dedi.

SİNOPLU HEMŞEHRİLERİMİZ DE BİZE DESTEK OLMALI
Belediye tarafından anıtlar kuruluna yapılan itiraza Sinoplu vatandaşların da destek olması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, vatandaşların da gerekli itirazları yapmaları gerektiğini belirtti. Ergül; “Şimdi Samsun Anıtlar Kurulunun verdiği karara itiraz için biz üst kurula gideceğiz. Sayın vekillerimizde bu konuda destek veriyorlar. Sizlerden de isteğim, sizler de konunuza sahip çıkın. Gerekli itirazları siz de yapın. Şimdi dediğim gibi üst kurula müracaatımızı yapacağız. Üst kurul bunu kabul eder etmez, bunu bilemiyorum. Ama varsayalım üst kuruldan aleyhte bir faktör geldi. Bu sefer bunu bağımsız yargıya taşıyacağız. Bu sefer yargı karar versin diyeceğiz. Yani, sizlerin uçup giden haklarını yeniden kazanabilmeniz için bu çalışmaları yapacağız. Bir belediye başkanı olarak bu benim görevim” dedi.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAMAK GEREK
Bazı kişilerin bilgi sahibi olmadan belediyeyi eleştirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, kişilerin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamaları gerektiğini söyledi. Ergül; “Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmamak gerek. Yani bakıyorum şimdi herkesin ağzında koruma amaçlı imar planı lafı geziyor. Neymiş, koruma amaçlı imar planı olsaymış bu böyle olmazmış. Koruma amaçlı imar planı ne demek acaba biliyorlar mı? Bakın bu çok spesifik bir konu. Sinop ilinin devletçe yapılan 1/100 binlik imar planları var. Sadece Sinop Merkez ilçesine ait olan 1/25 binlik planlar var. Bunların alt yapısı olan yani bizim imar planı dediğimiz şeyler de 5 binlik ve binlik imar planlarıdır. Şimdi koruma amaçlı imar planı yaptırmak içim önce mikro jeolojik etüt yaptırmanız lazım. Alt yapıdaki olaylardan bir tanesidir bu. En önemli aşama bu mikro jeolojik etüttür. Dolayısıyla bu etütleri yapmadan koruma amaçlı imar planını yapamazsınız. Şimdi koruma amaçlı imar planını yaptık ilana çıktık, tamam mı şimdi? Hayır tabi ki. Sinop tarihi bir kent olduğu için bunu anıtlar kuruluna göndereceğiz. Onlar da diyecek ki, bu koruma amaçlı imar planında şunlar fazla, bunları indirin. Yani belediye koruma amaçlı imar planını yaptığında her şey tastamam olacak diye bir şey yok” diye konuştu.

İKTİDAR MUHALEFET BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ
Sinop’u sıkıntıya sokacak sit kararı ile ilgili iktidar ve muhalefet birlikte çalıştıklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un her iki milletvekiline de, şehrin sorunu ile yakından ilgilendikleri için teşekkür etti. Ergül; “Sinop bu sit kararı ile birlikte birçok bölgeye ayrılıyor. Biz bunlarla beraber sizlerin mağdur olmamaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. En son Sayın Barış Karadeniz vekilimizle beraber, Kültür Bakanlığı Müsteşarı ile görüştük. Sayın Müsteşara da aynen size söylediklerimizi aktardık. O da bizlere yüksek kurula müracaatımız yapmamızı ve orada yeniden değerlendirilmesini söyledi. Yine aynı şekilde Sayın Milletvekilimiz Nazım Maviş bey beni aradı. Kendisi de bu konu ile ilgili olarak Sayın Bakanla görüşeceğini ve geri dönüş yapacağını ifade etti. Bu konu Sinop’un konusu. Bunun iktidarı muhalefeti olmaz. Ben dolayısıyla her iki vekilimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ergül; GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTIK Başkan Ergül; GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTIK Başkan Ergül; GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTIK Başkan Ergül; GEREKLİ İTİRAZLARI YAPTIK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.